PKK'dan İslam'a hakaret!

Diyarbakır'dan terör örgütü PKK'ya katılan iki genç, eylem yapmadan kamptan kaçtı. İki PKK'lının anlattıkları ise bir hayli ilginç!

Diyarbakır’dan terör örgütü PKK’ya katılan ve daha sonra kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan H.A., ile D.B., örgütün Kuzey Irak’taki kamplarında kendilerine domuz eti yedirildiğini ve dini inançların yok sayıldığını söyledi.

Diyarbakır’da propagandadan etkilenip terör örgütü PKK’ya katılan 19 yaşındaki H.A., ile 17 yaşındaki D.B., örgütün Kuzey Irak’taki kamplarına götürüldü.

Burada bir süre eğitim alan 2 genç umduklarını bulamayınca PKK’dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Yaklaşık 15 gün kamplarda kalan D.B., “Örgüt kamplarındayken okuduğum kitaplarda ve sohbetlerde dini inançlı olmadıklarını gördüm. Sürekli inançları yok sayan yaklaşımlar sergiliyorlardı. Sürekli bize domuz eti yedirildi. Bu nedenle kaçmaya karar verdim” dedi.

‘PEYGAMBERİ KÖTÜLEDİLER’

Örgüt içinde dini yok sayan yaklaşımlara sadece 1 ay tahammül ettiğini belirten 19 yaşındaki H.A. da, Haziran 2009 tarihinde katıldığı örgütten, Temmuz ayında kaçtığı söyledi. H.A., örgüte katıldığı ilk günden itibaren inançsız olduklarını gördüğünü, ısrarla domuz eti yenmesi yönünde nasihatlar aldığını belirtti. H.A., “Hazreti Muhammed ve islamiyeti kötülüyorlardı. Dinin olmadığını Marksist görüşlerin benimsenmesi gerektiğini anlatıyorlardı. Öcalan'ın, dine yönelik eleştirilerinin yer aldığı kitapları bizlere okutuyorlardı. Domuz etinin yemenin bir sakıncasının olmadığını da ısrarla bize anlatıyorlardı. Hatta bize domuz eti de yedirdiler” dedi.

İki genç, suça karışmadıkları için, etkin pişmanlık yasasından yararlandırılıp serbest bırakıldı.