Babacan hazırlıklara değindi

IMF-Dünya Bankası yıllık toplantıları kapsamında bir basın toplantısı düzenleyen Babacan, burada yaptığı konuşmada, ABD dönüşünde, ''ayağının tozuyla'' İstanbul'da gerçekleştirilecek bu büyük organizasyonun son rötuşlarını yapmakta olduğunu belirtti.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ''Böylesine stratejik bir organizasyona ev sahipliği yapmak üzere Türkiye'nin seçilmiş olması bizim için ayrı bir onur kaynağıdır'' dedi.

“Bu toplantılar 21 farklı şehirde gerçekleştirildi. Türkiye 1955 yılında daha o dönemde henüz üye ülke sayısı çok azken bu toplantılara ev sahipliği yapmıştı. Türkiye tek örnek olarak ikinci kez bu toplantıya ev sahipliği yapacak. 186 üye ülke olduğunu düşündüğümüzde ve Washington dışında üç yılda bir başka şehirde yapıldığını düşündüğümüzde İstanbul’un ikinci kez bu toplantıya ev sahipliği yapmış olmasının önemli bir durum olduğunu tekrar vurgulamak istiyorum. Türkiye’nin tekrar seçilmesi bizim için onur kaynağıdır” iyen Babacan toplantının İstanbul’da yapılması yönünde oy kullanan üyelere de teşekkür etti.