Eroin partisi ölümle sonuçlandı

8 arkadaşıyla gece Reyhan'ın öldüğü evde eroin partisi düzenlediklerini anlatan U.D., tutuklanan 24 yaşındaki Yusuf H.'nin eroin krizine giren Reyhan Basravi ile diğer odada cinsel ilişkiye girdiğini, sabah ise Reyhan'ın çıplak cesedini yerde bulduklarını anlattı.

 

Burdur 80 ' inci Yıl Sevim Zekai Piribaş Kız Yetiştirme Yurdu ' nda kalan Reyhan Basravi , Burdur Kız Meslek Lisesi Kuafö ; rlü ; k Bö ; lü ; mü ; 1 ' inci sınıftan ayrılarak sokakları tercih etti . Defalarca yurttan kaç ; an genç ; kız , polis tarafından yurda teslim edildi . 2008 yılında 15 olan yaşını bü ; yü ; ttü ; rmek isteyen Reyhan , kemik testi ve mahkeme kararıyla yaşını 3 yaş bü ; yü ; terek yurttan ayrıldı . Yurttan ayrılmasıyla birlikte kuafö ; rlerde ç ; alışmaya başlayan Reyhan , gece yaşamına olan merakı nedeniyle kuafö ; rden ayrılarak Burdur ' da bir kafede ç ; alışmaya başladı . Olay gü ; nü ; geç ; saatlerde kafeden ç ; ıkan Reyhan Basravi ' nin 8 arkadaşıyla birlikte Zafer Mahallesi Bü ; lbü ; l Sokak ' ta bulunan evde eroin partisine katıldığını belirten ve ö ; lü ; mü ; nü ; n ardından gö ; zaltına alınanlar arasında bulunan U . D . , yaşadıklarını DHA muhabirine anlattı . Eve eroinin 26 yaşındaki Hasan Ali Y . tarafından getirildiğini belirten U . D . olayı şö ; yle anlattı ; ' 9 arkadaş birlikte Zafer Mahallesi ' nde bulunan eve gittik . Hasan Ali Y . tarafından getirilen eroinden kullandık . Reyhan ç ; ok miktarda alıyordu . Gece yarısı ben evden ayrıldım . Bir sü ; re sonra beni tekrar eve ç ; ağırdılar . Reyhan diğer odada yatıyordu . Nefes almasını diğer odadan duyabiliyordum . Eroin krizine girmiş ve kendisinde değildi . Yusuf H . , Reyhan ' ın yattığı odaya girdi . Bir sü ; re sonra pantolonunu toplayarak odadan ç ; ıktı . Reyhan adet dö ; nemindeydi . Cinsel ilişkiye girmişlerdi . Reyhan diğer odada kaldı ve bir daha ç ; ıkmadı . Ben de Reyhan ' ın yattığı odanın yanında bulunan odada kaldım . Sabah R . G . eve geldi . Gece olan olaylar aklımıza geldi . Biz de Reyhan ' a baktık . Ç ; ıplak cesedi yerde yatıyordu . Cinsel organın olduğu bö ; lü ; mde kanlar vardı . Cansızdı . Biz de şoka girdik . Hemen polise ihbarda bulunduk . '

Reyhan Basravi ' nin ö ; lü ; mü ; yle sonuç ; lanan uyuşturucu partisi nedeniyle gö ; zaltına alınan 8 zanlıdan Yusuf H . ile Hasan Ali Y . , dü ; n tutuklanarak Burdur Kapalı Cezaevi ' ne gö ; nderilmişti .

PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖ ; RDÜ ;
16 yaşındaki Reyhan Basravi ' nin Burdur Devlet Hastanesi ' nin psikiyatri bö ; lü ; mü ; nde tedavi gö ; rdü ; ğü ; ortaya ç ; ıktı . Kız Yetiştirme Yurdu ' nda kaldığı 2007 yılında gö ; zlerindeki şaşılık nedeniyle tedaviye başlayan Basvari ' nin daha sonra da psikolojik sorunları nedeniyle hastaneye başvurduğu , psikiyatri bö ; lü ; mü ; nde 8 gü ; n kalarak tedavi gö ; rdü ; ğü ; belirtildi .

ARKADAŞ KURBANI OLDU
Mardin ' den ailesiyle gö ; ç ; ettikten sonra Burdur Yeni Sanayi Sitesi ' nde demircilik yapan Reyhan ' ın babası Mehmet Basravi , ' Kızımı yıllardır bu arkadaş ç ; evresinden kurtarmaya ç ; alıştım . Devlet korumasında olsun diye yetiştirme yurduna verdim . Bir sü ; re bu arkadaşlarından ayrı kaldı . Geç ; en yıl yurttan ç ; ıktıktan sonra arkadaşları yine buldu . Eroin kullanıyordu . Savcılarımız yardımcı oldular ve Ankara ' daki Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi ' ne ( AMATEM ) gö ; nderdim . Bir ay tedavi oldu ama yine arkadaşlarından kurtulamadı . Ben yandım , başka aileler yanmasın ' diye konuştu .

POLİS BROŞÜ ; R DAĞITTI
Reyhan ' ın ö ; lü ; mü ; nü ; n ardından harekete geç ; en Burdur Emniyet Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' ne , bağlı Kaç ; akç ; ılık ve Organize Suç ; larla Mü ; cadele Şubesi ile Terö ; rle Mü ; cadele Şubesi ' nin hazırlattığı broşü ; rleri ü ; niversite ö ; nü ; nde ö ; ğrencilere dağıtmaya başladı . Yeni kayıt yaptıran ö ; ğrenci ve velilerine verilen broşü ; rlerde genç ; lere esrar , eroin , kokain gibi uyuşturucu maddeler uzak durulması konusunda uyarılarda bulunuluyor .