Ahmet Türk’ten muhalefete ağır ithamlar

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Ahmet Türk, Van'daki mitingde muhalefet liderlerine yüklenerek, 'CHP ve MHP genel başkanları bu ülkede çobanlık bile yapamaz.' dedi.

 

' UMUDUMUZ BU SÜ ; RECİN TIKANMAMASI '
DTP ' nin Van ' da dü ; zenlediği mitingte konuşan Genel Başkan Ahmet Tü ; rk , 1 Eylü ; l Dü ; nya Barış Gü ; nü ; ' nü ; n savaşa karşı verilen mü ; cadeleden dolayı kutsal olduğunu sö ; yledi . Parlamentoya girdiklerinden bu gü ; ne kadar her zaman barış ve diyaloğu savunduklarını belirten Tü ; rk , Kü ; rt sorununun Tü ; rkiye ' nin ü ; niter yapısı iç ; inde ç ; ö ; zü ; lmesini istediklerini kaydetti . Bu isteklerinin hep kulak ardı edildiğini anlatan Tü ; rk , şunları sö ; yledi : ' Ama artık onlar da diyalogdan ve barıştan başka bir yol olmadığını gö ; rdü ; ler . Ö ; nemli bir sü ; reç ; yaşıyoruz . Umut ediyoruz bu sü ; reç ; tıkanmasın . Halklarımızın birlikte yaşayarak kucaklaştığı bir sü ; reç ; olsun .
' HERKESİ BARIŞ SÜ ; RECİNE KATMALIYIZ '
Burada DTP ' ye de ö ; nemli bir rol dü ; şü ; yor . Bu barış ortamına katkı sunmaya her zaman hazırız . Ama 30 yıldan bu yana Kü ; rt sorununu inkardan dolayı PKK bir mü ; cadelenin iç ; indedir . Bu gü ; n artık barış iç ; in ç ; aba gö ; stermek isteyen Abdullah Ö ; calan ö ; nemli bir kişidir . Bunu gö ; z ardı edemeyiz . Dü ; nyanın birç ; ok ü ; lkesinde bu tü ; r sorunların nasıl ç ; ö ; zü ; ldü ; ğü ; bellidir . Gü ; ney Afrika ' da ve İrlanda ' da bu sorun muhataplarıyla konuşularak ç ; ö ; zü ; lmü ; ştü ; r . Herkesi , bu barış sü ; recine katmamız gerekiyor . Ama bazıları 20 milyon Kü ; rdü ; gö ; z ardı ederek , sadece Tü ; rk milliyetç ; ilerine kulak verdiler . '

' YUH Ç ; EKMEYE GEREK YOK '
Tü ; rk ' ü ; n bu ifadesinden sonra kalabalık arasından yuh sesleri yü ; kseldi . Konuşmasına devam eden Tü ; rk , ' Biz cesuruz . Sö ; zlerimizi ve dü ; şü ; ncelerimizi her yerde sö ; yleriz . Yuh ç ; ekmeye gerek yok . ' diye konuştu .

BAYKAL VE BAHÇ ; ELİ BU Ü ; LKEDE Ç ; OBANLIK BİLE YAPAMAZ
Tü ; rk şö ; yle devam etti : ' Barış mutlaka sağlanacak . Umut doluyuz . Bunu kimse engelleyemez . Lü ; tfen cesur olun . Bu halk sizi de aşar . Bu halka kulak verelim . Barışa karşı ç ; ıkan CHP ve MHP genel başkanları bu ü ; lkede ç ; obanlık bile yapamazlar . Bu ü ; lkede ç ; obanlık yapana halkımıza saygımız var . Onların ö ; nü ; nde saygıyla eğiliyoruz . Bu ifadeyi ç ; obanları rencide etmek iç ; in de sö ; ylemedim .
TÜ ; RKİYE BÖ ; LÜ ; NMEDİ
Yine bazı sivrizekalılar ç ; ıktı ve ( Eğitim , kü ; ltü ; r ve din hakkı verirsek Tü ; rkiye bö ; lü ; nü ; r ) dedi . Emin olun ki Kü ; rtler Tü ; rkiye ' yi bö ; lmez . Kü ; rtlerin bö ; yle bir derdi yok . Kü ; rtlerin derdi ö ; zgü ; rlü ; k ve eşitliktir . Kurtuluş Savaşı sırasında Kü ; rtler de yer aldı . Savaşta hayatını kaybedenlerin mezarlarına Kü ; rt Mustafa ve Kü ; rt Ali diye yazıldı . Kimlikleri inkar edilmedi . Tü ; rkiye de bö ; lü ; nmedi . Ama emperyalistlere karşı zafer kazanıldı .
1 . MECLİS ' TE KÜ ; RDİSTAN MİLLETVEKİLLERİ DENİLDİ
1 . Tü ; rkiye Bü ; yü ; k Millet Meclisi ' nde Kü ; rt milletvekillerinden Kü ; rdistan milletvekilleri diye sö ; z edildi . Lozan Antlaşması ' na heyet giderken Mustafa Kemal , Kü ; rt milletvekilleriyle toplantı yaparak , ( Biz kardeşiz bu devleti beraber kurduk . ) dedi ve bu konuda Lozan ' a mektup gö ; ndermelerini istedi . Bu gü ; n Kü ; rkler asimilasyona karşı ç ; ıktığı iç ; in bu ü ; lke bö ; lü ; nmez . Bu ü ; lkeyi ırkç ; ı ve faşist uygulamalar bö ; ler . '

Barış sü ; recini tarihi bir fırsat olarak değerlendirdiklerini vurgulayan Ahmet Tü ; rk , ' Bu barışın barışa dö ; nmesi iç ; in adeta dua ediyoruz . Bizler bu sü ; rece katkı sunmaya devam edeceğiz İlkeli bir siyaset yapacağız onun iç ; in barışın gelmesi iç ; in Allah ' a yalvarıyoruz . Herkesin barışa katkı sunması iç ; in dua ediyoruz . ' şeklinde konuştu .

Ö ; te yandan , DTP Van İl Başkanı Selim Ertaş da ' Mustafa Kemal Atatü ; rk nasıl ki Kü ; rtlerle omuz omuza vererek , Tü ; rkiye Cumhuriyeti ' ni kurduysa bugü ; n de Cumhurbaşkanı Abdullah Gü ; l , Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ operasyonları durdurarak demokratik bir anayasa ile Kü ; rt sorununu ç ; ö ; zerlerse isimleri tarihte altın harflerle yazdırılacaktır . ' ifadesini kullandı .