'Polis gelsin bizi kongreden toplasın'

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, bugün yapılacak mahkemeye kendisi ve beş arkadaşının katılmayacağını belirterek, 'İstiyorlarsa polis zoruyla gelir alırlar' dedi

'Polis gelsin bizi kongreden toplasın'
DTP lideri Ahmet Türk bu sözleri dün Güler Sabancı tarafından verilen "Yıllık Olağan Ankara Resepsiyonu" sırasında dile getirdi. Hükümetten Başbakan Yardımcıları Cemil Ciçek ve Hayati Yazıcı ile Enerji Bakanı Taner Yıldız, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve AK Partili bazı milletvekillerinin katıldığı resepsiyonda, muhalefetten de sadece Ahmet Türk ile DTP Diyarbakır milletvekili Akın Birdal yer aldı.

Türk resepsiyonda, bugün yapılacak mahkemeye gidip gitmeyecekleri yönündeki sorulara şu yanıtları verdi: "Biz daha önce de ifade vermeye gitmeyeceğimizi bildirmiştik. Hakim ne yapar ne eder onu bilemem. Anayasa'nın ilgili maddeleri ortada duruyor. Buna göre dokunulmazlığımız var. Kimse de bizi o mahkemeye götüremez. Eğer istiyorlarsa bu hafta sonu hepimiz kongredeyiz. Polis gelir oradan toplu olarak alır götürür."

Türk, resepsiyondaki sohbetinde bir süre önce Başbakan Erdoğan ile yaptıkları görüşme hakkında da bilgi aktardı. Ahmet Türk görüşmede, ‘Demokratik Açılım' konusunda bazı engellerle karşılaşacağı yönünde Başbakan Erdoğan'ı uyardığını belirterek, "Kendisine ‘Kurtlar puslu havayı çok sever. Siz bu konuda cesur olmazsanız başaramazsınız. Bu süreci de sizi de mahvederler" dediğini söyledi.
Siyasetin ilgi göstermediği resepsiyonda Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz da bulundu. Yılmaz, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın Merkez Bankası'na dönük, "Onlar karar alıyor, siyaset bunun sonucuna katlanıyor" sözlerine yanıt vermekten kaçındı. Resepsiyona ağrılıklı olarak iş çevreleri, büyükelçiler ve bazı üst düzey bürokratlar katıldı.