Fener Marşı dinlemek ağır tahrik

Bir gencin bıçaklandığı olayın görüldüğü mahkemede, yüksek sesle Fenerbahçe Marşı dinlenmesini “ağır haksız tahrik” sayıldı ve cezada indirime gidildi. Karar Yargıtay'dan döndü.

Fener Marşı dinlemek ağır tahrik

Fenerbahçe’nin 2000- 2001 sezonunda şampiyon olmasının ardından Ümraniye’de 16 Haziran 2001’de akşam saatlerinde bir grup genç, yüksek sesle Fenerbahçe Marşı’nı dinlemeye başladı. Olay tarihinde 16 yaşında olan Salih Y. gençleri uyarmak istedi, ancak tartışma çıktı.

 

Salih Y. Orhan Y.’yi bıçaklayarak ağır yaraladı. Salih Y. hakkında 4 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle Üsküdar 2. Çocuk Mahkemesi’nde dava açıldı. Mahkeme, Salih Y.’yi önce 2 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı, sonra “yüksek sesle Fenerbahçe Marşı’nın dinlenmesini ağır haksız tahrik” saydı. Cezayı 3’te 2 oranında indirim yaparak 10 ay 20 güne çevirdi. Salih Y.’nin cezası, çocuk yaşta olması ve iyi hali dikkate alınarak 5 ay 27 güne indirildi. Bu ceza da para cezasına çevrilip ertelendi.

 

Orhan Y. karara itiraz etti. Yargıtay 3. Ceza Dairesi de kararı bozdu ve eylemin “adam öldürmeye teşebbüs” suçuna girdiğini ifade ederek davanın bir üst mahkeme olan Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesi gerektiğini bildirdi.