Böyle baba olur mu?

Aile mahkemesinin velayeti verdiği eski eşinin yedi yaşındaki oğluna işkence yaptığını fotoğraflarla kanıtlayan anne, velayeti geri almayı başarırken, ayrıldığı eşini de 25 ay hapse mahkûm ettirdi. Kararı ağır bulan ve iddiaları kabul etmeyen baba, kararın bozulması için Yargıtay'a başvurdu. Yargıtay mahkemenin verdiği cezayı onarsa işkenceci baba

Ergin ve Güher B. çifti üç yıl önce boşanmak üzere mahkemeye başvurdu. Güher B. kocasının kendisini ve çocuklarını sürekli dövdüğünü, içki içtiğini, kumar oynadığını ve eve bakmadığını belirtti. Ergin B. ise karısının kendisini aldattığını ileri sürdü. Mahkeme kararıyla çift tek celsede boşandı. Boşanma davasının açıldığı tarihte 7 yaşında şu an ise 10 yaşında olan F.B.'nin velayeti baba Ergin B.'ye verildi. 

Bu arada anne de bir süre sonra Nurettin G. ile evlendi. Mahkemeden sonra babasının yanında kalan F.B. iddiaya göre işkenceye maruz kaldı. Baba Ergin B.'nin öz oğlunu ıslak havluyla dövüp vücudunda sigara söndürdüğü, üzerine tuvalet pisliği dahi sürmeye kalkıştığı öne sürüldü. Öz babasının işkencesine dayanamayan küçük F.B. de evden kaçarak Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşayan annesinin yanına sığındı. Annesi, oğlunun vücudundaki işkence izlerini gösteren fotoğrafları delil göstererek dava açtı ve oğlunun velayetini geri istedi. Genç kadın ayrıca eski eşine karşı işkence davası açtı. 

KÜÇÜK ÇOCUK MAHKEME BAŞKANINA MEKTUP VERDİ 

İzmir 5. Aile Mahkemesi tarafından tanık olarak çağırılan küçük çocuğa kadın hâkim Kaftan Bahar Çiftçi, kiminle kalmak istediğini sordu. F.B. ise artık babasıyla kalmak istemediğini belirterek "Sürekli beni dövüyor. Ben içimi mektuba döktüm. Bunu size verebilir miyim" dedi. Küçük çocuğun mektubu mahkeme heyetinin duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu. Bayan hâkim mektubu okuduktan sonra velayeti bu kez anneye verdi. Genç kadın oğlunun velayetini almayı başarırken, evliyken kendisine, boşandıktan sonra da oğluna işkence yapan eşini hapse mahkûm ettirmeyi başardı. 

BABA KARARI AĞIR BULDU 

Oğlunun vücudunda sigara söndürme, çamaşır suyu içirme, tuvalet pisliği yedirmeye kalkmak gibi çeşitli işkence suçlarından hakkında dava açılan Ergin B., yapılan yargılama sonunda 25 ay hapse mahkum oldu. Mahkemenin verdiği cezayı haksızlık olarak yorumlayan baba, kararın bozulması için Yargıtay'a başvurdu.