Satılık Türk takımı var mı?

Son olarak ABD'de 200 milyon Dolar'a bir basketbol takımı alan Rus işadamları Türkiye ye de sıcak bakıyor.

Satılık Türk takımı var mı?

Türkiye’ye önceki gün gelen ve 38 milyar Dolar'lık iş hacmine imza atarak 100 milyar Dolar hedef açıklayan Rus Sanayicileri ve İşadamları Birliği, Türkiye’de futbol başta olmak üzere spor dalları ile ilgileniyor.

TÜRKİYE'DE İYİ BİR FUTBOL TAKIMI VAR MI?

Rusya Sanayicileri ve İşadamları Birliği Başkanı Aleksander Şohin, Rusya’da bir işadamının Amerika’da bir basketbol takımını satın almak üzere olduğunu anımsatarak, “Turizm ve spor alanında büyük işbirliği imkânları olduğuna inanıyoruz. Türkiye’de iyi bir futbol takımı varsa bizden buna da yatırımcı çıkar” dedi. Toplantıdan sonra konuştuğumuz Rus işadamları da Türkiye’de sadece futbol değil diğer spor dallarına da ilgi olabileceğini belirttiler. Bu arada dün New York Times’ta yer alan bir haberde de Rus milyarder Mikhail Prokhorov’un NBA liginde oynayan New Jersey Nets takımını almak üzere 200 milyon Dolar'a anlaştığı belirtildi. Prokhorov’un Nets’i satın alması halinde ilk defa bir basketbol takımının deniz aşırı bir sahibi olacağı dile getiriliyor.

TÜRKİYE İLE RUSYA ARASINDAKİ EKONOMİK İLİŞKİLER BÜYÜYECEKTİR

Diğer taraftan nükleer santralde verilen teklifin değerlendirilmesi için iki aylık süre uzatımına gidilirken, İstanbul’da bulunan Rus işadamları
projenin iki ülke açısından da oldukça önemli olduğunun altını çizdi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ile Rusya Sanayiciler ve İşadamları Birliği (RSPP) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.
Törenden sonra konuşan RSPP Başkanı Aleksander Şohin, nükleer santral ihalesinin önemli bir proje olduğuna işaret ederek, “Eğer Rus şirketleri alırsa Türkiye ile Rusya arasındaki ekonomik ilişkiler katlanarak büyüyecektir” değerlendirmesinde bulundu.

“Türkiye bu alanda yeni, bu konuda Rusya da çok anlayışla davranıyor. Bu yeni partnerimizi kaybetmek istemeyiz. Biz de elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz’’ diyen Şohin sözlerine şöyle devam etti; “Önümüzdeki 20 yılda Rusya kendi coğrafyasında 40 yeni reaktör açmayı planlıyor. Rusya bu konuda ileri. Eğer bu tehlikeli olsaydı biz 40 reaktörü ülkemizde açmazdık.” RSPP Başkan Vekili Aleksander Murychev ise, sürecin iptal edilmesi durumunda Rusya’nın ilgisinin sürüp sürmeyeceği sorumuza, “Tabii ki daha sonraki süreçlerde de yer alırız. İlgimiz sürecektir” yanıtını verdi.

Katılımcılar arasında yer alan ve Türkiye’de kurulması planlanan nükleersantralin malzemelerinin tedarikini yapacak olan Finpromatom JSC’nin Başkanı Umsan Masaev ise Türkiye’de fiyat tartışmalarıyla ilgili olarak,“Sözü edilen rakamlar dünyanın herhangi bir yerinde de aynıdır. Ancak bundan sonraki süreçte küçük de olsa bir esneme olabilir” diye konuştu. Masaev, Türk ortağı ile Rusya’nın teklifinin kabul edilmesi halinde Her bir bloğun 4- 5 yıl içinde inşaa edilebileceğini söyledi.