Sınavla 'rehber' alınacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı rehber almak amacı ile fakülte ve yüksekokul mezunları için tüm dillerden olmak üzere, sözlü ve yazılı yabancı dil sınavı açacak. Başvurular 23 Eylül-16 Ekim tarihleri arasında yapılabilecek.

Sınavla 'rehber' alınacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Profesyonel Turist Rehberliği Yönetmeliğinin 42. maddesi kapsamında rehber almak amacı ile, fakülte ve ya yüksekokulların rehberlik bölümü mezunları için yabancı dil sınavı yapılacak.

Sınavlar, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde, tüm dillerden olmak üzere 9-13 Kasım tarihlerinde arasında gerçekleştirilecek. Adaylardan, sözlü sınavlardan yüz üzerinden en az 70 puan alanlar yazılı sınava girmeye hak kazanacaklar. Yazılı sınavlarda ise, yüz üzerinden 60 puan alanlar başarılı sayılacak.

Sınava katılmak isteyen adayların, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi web sitesinden ve ya Ankara İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nden temin edecekleri sınav başvuru formları ile, 23 Eylül-16 Ekim tarihleri arasında Ankara İl Kültür Turizm Müdürlüğü’ne şahsen ve ya posta yolu ile başvurularını yapmaları gerekiyor.