Eğitime 78 yeni okul

Yeni eğitim öğretim yılında 78 yeni ilköğretim okulu hizmete girdi.

Eğitime 78 yeni okul

BJK Koleji İlköğretim Bölümü öğrencileri ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mucip Kına, 2009-2010 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle İstanbul Valisi Muammer Güler'i ziyaret etti.

Güler, İstanbul Valiliği'nde gerçekleşen ziyarette tek tek adlarını sorarak sohbet ettiği öğrencilerle fotoğraf da çektirdi.

Bu sırada, ilköğretim 1. sınıf öğrencisi Alperen Kamashi, Vali Güler'e ''Biz sağlıklı olmak istiyoruz, sağlığımızı istiyoruz, bunu sağlayabilir misiniz?'' diye sordu.

Bununla neyi kastettiğini soran Güler'e, küçük öğrenci, okulda bazı öğrencilerin kavga ettiğini, futbolda da bazen kavga olduğunu söyledi.

Vali Güler de öğrenciye, ''Zaten kavga olmazsa savaş olmazsa biz de sağlıklı oluruz değil mi?'' dedi.

Güler, daha sonra öğrencilerle gelen öğretmenler ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kına'yla tanışarak, ''hoş geldiniz'' dedi.

Yeni eğitim öğretim yılının öğrenciler için başarılı ve güzel bir yıl olması temennisinde bulunan Güler, ''Yeni bir umutla yeni bir heyecanla sevinçle bu yıl tekrar öğretimimize başlıyoruz. 3 bin 200 okul, 52 bin derslik, 80 binin üzerinde öğretmen ve 2,5 milyona yakın öğrenci var'' dedi.

78 İLKÖĞRETİM OKULU

Türkiye'deki her 6 öğrenciden birinin İstanbul'da yaşadığını belirten Güler, ''İstanbul'da bu eğitim öğretim yılına, mevcut okullara 78 tane ilköğretim okulunu ilave ederek girdik. Kamu yatırımlarındaki en öncelikli konu eğitim yatırımlarıdır. Hem Hükümetimizin hem İstanbul Valiliğinin ve İstanbul İl Özel İdaresinin programında eğitim birinci sırada'' diye konuştu.

Güler, İstanbul'da mevcut dersliklerin yarısı kadar dersliğin son 6 yılda yapıldığını ve yapılan 21 bin dersliğin 7 bininin de hayırseverlerin katkılarıyla inşa edildiğini anlattı.

35'E DÜŞÜRDÜK

Hayırseverlerin eğitime verdiği maddi katkının 1,5 milyar TL olduğunu aktaran Muammer Güler, eğitim alanında devletin de yaptığı çok önemli çalışmalar bulunduğunu, sınıf başına 50 olan öğrenci sayının, 35'e düşürüldüğünü, bu sayının daha da azaltılacağını söyledi.

Öğrencilere güvenli ortam sağlamak için de ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade eden Vali Güler, şöyle devam etti:
''Biliyorsunuz, İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında bir protokol düzenlendi. Şimdi artık irtibat timlerimiz var. Okul önlerinde koruyucu ve önleyici tedbirleri yürütüyoruz. Huzur ve güven timlerimiz zaten çocuklarımızı korumaya yönelik her türlü çaba içinde. Ama asıl değinmek istediğim nokta çocuklarımız ve ileri yaşlara geldiklerinde gençlerimizin korunmasıyla ilgili son derece önemli görevler düşüyor hepimize. Çünkü bunun kötü örneklerini, toplumda sonuçlarla ilgilenerek görüyoruz. Hep sonuçları tartışıyoruz, sebepleri tartışmıyoruz. Yani bir kötü sonucun gerisinde, mutlaka aileyi, yöneticiyi, toplumu, basını, herkesi ilgilendiren yanlışlıklar, arızalar, eksiklikler vardır.

ÇAĞDAŞ EĞİTİMİN GEREKLERİ

Ama Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, çocuklarımızın ve gençlerimizin korunması yönünde devlete önemli görevler yüklemiştir. Zararlı alışkanlıklardan çocuklarımız kurtulsun, güvenli ortamlarda çağdaş eğitimin gereklerine uygun olarak eğitimlerini yapsınlar istiyoruz. Başöğretmen Atatürk'ün çağdaş uygarlık hedefini yakalama anlamında çalışsınlar istiyoruz. Bilgiye çabuk ulaşsınlar, bilgiyi hayata uyarlayabilsinler, birbirlerine karşı saygılı, hoşgörülü, sevgi içerisinde olsunlar.''