Bu hırsızlık filmlere konu olur

İsveç polisi, önceki gün 1 milyar İsveç Kronu (Yaklaşık 100 milyon Avro) çalan helikopterli soyguncuların peşine düştü. Parayı çaldıran güvenlik şirketi G4S, soyguncuların bulunmasına yardım edeceklere 7 milyon Avro para ödülü vereceğini duyurdu. Polis, olayla ilgili 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

Bankalara para taşıyan G4S'nin merkezinde Çarşamba günü sabaha karşı büyük bir hırsızlık yapılmıştı. Helikopter ile Başkent Stockholm'ün Güney'indeki Västberga bölgesindeki depoya gelen hırsızlar, halatlarla binaya indi. Otomatik silahlı soyguncular, camları balyozlarla kırarak içeriye girdi, daha sonra içeriden dört patlama sesi geldi. Ardından da paraları çuvallarla doldurarak helikopterle uzaklaştı.

Sönder (Güney) Polis Merkezi'nden Karakol Amiri Ulrika Lönngren gazetelere soygun hakkında bilgiler verirken, "Ortada dehşet bir organizasyon var. Hayatımda bunun benzerini görmedim" ifadelerini kullandı.

Soygunun 20 dakika içinde gerçekleştiği, polisin ne kadar hızlı gitmeye gayret etse de hırsızları yakalayamadığı öğrenildi. Gazeteler ise, polisin, binaya girmek için helikopterin havalanmasını beklediklerini iddia etti.

Soygun için kullanan helikopterin de bir gün önce çalındığı ortaya çıktı. Helikopter, daha sonra bir göl kenarında terk edilmiş halde bulundu. Polis, helikopteri kullanan pilotun tecrübeli olması gerektiğinden hareketle, İsveç'te uçuş eğitimi almış 100 kadar kişiyi takibe alarak sonuca gitmeye çalışıyor. Polis, olayın çok profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmesinden yola çıkarak hırsızlardan en az birisinin asker kökenli olabileceği ihtimali üzerinde de duruyor.

Soygunun ardından Başkent Stockholm semalarında sık sık polis helikopterleri görülmeye başlandı. İsveç medyasındaki haberlerde, polisin bir Sırp mafya liderinden şüphelendiği iddia edildi.