Vural: İkinci çuval geçirme olayıdır

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyareti sırasında korumalar arasında yaşanan tartışma ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Vural: İkinci çuval geçirme olayıdır
Vural, ''Ne sebeple olursa olsun Başbakan'a yapılan muameleyi kınıyorum. İkinci çuval geçirme hadisesidir'' dedi.

Partisinin İzmir İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Vural, Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretinin ''hangi amaçla ne için yapıldığı bilinmeyen'' bir gezi olduğunu ileri sürdü.

Vural, korumalar arasındaki tartışmaya ilişkin ''Ama yine de ne sebeple olursa olsun Başbakan'a yapılan muameleyi kınıyorum. İkinci çuval geçirme hadisesidir. Sayın Başbakan bu muamele karşısında küsüp oteline döneceğine Türkiye'ye dönseydi daha iyi olurdu. Kimse Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına el uzatamaz, otel kapılarına yürütemez'' dedi.

DEMOKRATİK AÇILIM

Oktay Vural, ''demokratik açılım'' konusundaki tartışmalara da değinerek, Erdoğan'ın ''ev ödevlerinden'' bir diğerinin ''Kürt açılımı'' olduğunu, bu konuda ABD'de bir takım görüşmeler yaptığının ortaya çıktığını iddia etti.

Başbakan Erdoğan'ın ''bu süreci hazmettire hazmettire tamamlayacağız'' dediğini hatırlatan Vural, ''9 Eylül'de İzmir'de verilen cevabı hatırlatıyorum. Hiç kimsenin gücü bunları hazmettirmeye yetmez. Sayın Başbakan senin gücün de yetmez, sen kimsin ki? Bölücülüğü kimse hazmettiremez. Hazmettirmek isteyenlere de haddini bildiririz. Sayın Başbakan Türk milletinin milli kimliğini, dilini değiştirmeyi zorla hazmettirmeye çalışmaktadır. Bu milletin bin yıllık kardeşliğini hazmedemeyen, Cumhuriyeti hazmedemeyen asıl sensin. Bunları hazmet. İnanç hortumculuğu, manevi değer hortumculuğu yapma. Bunları hazmetmediği taktirde milletimiz gereğini yapacaktır''  dedi.