Türkler'e 'ülkeyi terkedin' çağrısı

Almanya'da 27 Eylül'de yapılacak genel seçimler yaklaşırken, ırkçılar büyük çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu göçmenlere karşı saldırılarını sıklaştırdı.

Habertürk'ün haberine göre, geçen hafta Alman Milli Takımı’nın Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil’i hedef alan Milliyetçi Demokratik Parti (NPD) şimdi de göçmenlerin evlerine gönderdiği mektuplarla onlara “ülkeyi terk edin” çağrısı yaptı.

TEHDİT EDİP KORKUTUYORLAR

Gerçekte var olmayan “Yabancıları Ülkelerine Gönderme Komisyonu Başkanı” imzasıyla gönderilen iki sayfalık mektuplarda, suç işleyen yabancıların hemen geri gönderilecekleri, Almanya’da özel izinle kalan, çalışma müsaadesi olmayan yabancıların üç ay içinde sınır dışı edilecekleri, diğer yabancıların da zamanla vatanlarına gönderilecekleri ve Alman sosyal güvenlik sisteminden çıkartılacakları yazıldı. Bu durumdaki yabancıların hemen ülkeyi terk etmeleri istendi. Bu durumu ortaya çıkaran Berlin Eyalet Meclisi Üyesi Özcan Mutlu, “Bu mektup cumartesi günü evime gönderilmiş. Hâlâ buranın bizim de ülkemiz olduğunu anlamadılar. Bu tür mektuplarla insanları tehdit edip korkutuyorlar. Almancası iyi olmayan yabancılar bunu resmi bir yazı olarak algılayabilir” dedi.

Sol Parti’den milletvekili adayı Figen İzgin de aynı mektubu aldığını belirterek, böyle bir anlayışın kendisine Nazi dönemini hatırlattığını ifade etti. Mektuplar nedeniyle NPD’nin Berlin yöneticisi Jörg Hahnel’in yargılanabileceği belirtildi.

PARTİ KAPATILABİLİR

Sosyal Demokratlar ve Yeşiller, NPD için kapatma davası açılmasını istiyor. Ancak Anayasa Mahkemesi 2003’te açılan davayı reddetmişti. Parti, 2005’te hazırladığı afişlerde de torba taşıyan Türk kadınlarının fotoğraflarının üzerinde 'memleketinize iyi yolculuklar' yazısını kullanmıştı.