Pardon! başkasının bebeğine hamilesiniz

ABD'de bir tüp bebek kliniği, anne adayına yanlış embriyo nakletti. 8 aylık hamile olan kadın, doğumdan sonra bebeği 'iade' edecek.

ABD’NİN Ohio eyaletinde yaşayan 40 yaşındaki Carolyn Savage, bir tüp bebek kliniğinin akıl almaz dikkatsizliği nedeniyle “yanlış bebeğe” hamile kaldı.  Önceden dondurdukları embriyolardan bir çocuk sahibi daha olmaya karar veren Carolyn ve eşi Sean Savage, şubat ayında bir erkek bebek beklediklerini öğrendi. Ancak çiftin mutluluğu kısa sürdü. İşyerindeyken tüp bebek kliniğinden bir telefon alan Sean Savage, akşam eve geldiği zaman acı gerçeği eşine açıkladı: Klinik, Carolyn’e yanlış embriyoyu nakletmişti, yani bebek onlara ait değildi. Çift, dini inançları nedeniyle kürtaj seçeneğini eledi. 

Bebeğin biyolojik anne babasıyla görüşen çift doğum sonrası bebeği gerçek anne babasına teslim etmeye karar verdi.  “Sadece onun sağlıklı ve mutlu olduğundan emin olmak istiyoruz” diyen Carolyn Savage, en zor kısmın doğum olacağını belirtti. Biyolojik aileden, bebeğe “merhaba” ve “hoşça kal” diyebilmek için bir dakika rica ettiklerini söyleyen Carolyn, “Başta o anın gelmesinden çok korktuk. Ama şimdi bunu pozitif bir çerçeveye oturtmaya ve bebeğe sekiz ay önce varlığından haberdar bile olmadığımız bir hediye gözüyle bakmaya çalışıyoruz” dedi.