İşte cinayet günü yapılan telefon görüşmeleri

Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili ortaya çıkan baz istasyonu kayıtlarında, Cem'in babası Nida Garipoğlu'nun, cinayet günü oğluyla görüştükten sonra yaptığı yoğun telefon görüşmeleri dikkat çekerken, Ankara'ya ait bir telefon numarasına yapıtığı arama akıllarda soru işareti bıraktı.

Cinayetin işlendiği 3 Mart 2009 tarihindeki telefon görüşmelerine ait baz istasyonu kayıtları cinayete ilişkin çok önemli ipuçları veriyor. Cinayetin işlendi saatlerde Cem’in babasıyla çok sayıda görüşme yaptığı tespit edildi. Nida Garipoğlu’nun cinayetin hemen ardından gerçekleştirdiği yoğun telefon trafiğine ilişkin detaylar cinayetin aydınlatılmasında büyük önem taşıyor. Baba Garipoğlu, oğluyla görüştükten sonra Lüleburgaz ve İstanbul Gaziosmanpaşa’da birçok kişiyle onlarca görüşme yapıyor. Telefon trafiği içinde Ankara’yla yapılan bir görüşme de dikkat çekiyor.

İŞTE DAKİKA DAKİKA TELEFON TRAFİĞİ

11.26-Teğmenle mesaj trafiği

Cinayetin işlendiği güne ait ilk kayıt, Münevver Karabulut'un 0 551 545... ile başlayan cep telefonuyla attığı mesajlar. Münevver saat 11.26 ile 11.47 arasında diğer bir numaraya tam 8 kez cep telefonu ile mesaj gönderdi. Münevver bu mesajları attığında okuldaydı.

12.48-Münevver’i almaya gidiyor

Cem Garipoğlu, Münevver’in okuluna gitmek üzere taksi çağırdı. Cem, taksideyken birkaç kez annesini aradı.
 
14.07: Münevver Cem’i aradı. Birkaç dakika sonra Cem kullandığı ikinci hattan Münevver’e döndü. Münevver ve Cem okul çıkışı buluştu.

14:10: Fulya’daki Bingül Erdem Lisesi’ndeki güvenlik kameralarında da ikilinin çıktığı saat 14.10 olarak gözüküyordu.

15.00: Cem ve Münevver Bahçeşehir’deki villaya geldi. Münevver annesine 'Beşiktaş’tayım' diye mesaj attı. Vahşet bu dakikalarda yaşandı. 
 
15.30: Münevver’i bıçaklayan Cem villadan çıktı.

15.44: Cem villadan çıktı, Yakındaki Bahçeşehir İş Merkezi’nden bir testere satın aldı. Satış fişindeki saat 15.44’ü gösteriyordu.


16.17- İLK OLARAK BABASINI ARADI

Cem ilk olarak babası Nida Garipoğlu’nu aradı.

17.44: Cem villaya geri döndü. Babasının şirketi Berolina Plastik AŞ’ye kayıtlı bir telefonu aradı ve 2 dakika görüştü.

18.25: Cem Garipoğlu durağı daha sonra arayarak taksi istedi. Cem Garipoğlu, saat 18.25’te yine Berolina Plastik AŞ’ye ait bir telefonu aradı. Gelen taksi şoförünü iki defa arayarak bulunduğu yeri tarif etti. Taksiyle buluştuktan sonra Münevver’in cesedini atmak için Etiler’e doğru yola çıktı. Cem Garipoğlu cesedi attıktan sonra Akmerkez’e gitti.

19.00: Eve gelen ve kanlı testereyi gören anne Tülay Makbule Garipoğlu, şirket telefonlarından eşini aradı.

19.58:  Cem Akmerkez'de Eren Atlı isimli arkadaşını gördü. 19.58’de numarasını vermek için Eren Atlı’nın cep telefonunu çaldırarak çağrı bıraktı.

20.30- GENÇ KIZIN CEDEDİ BULUNDU

Münevver’in cesedi 20.30’da bulundu. İki çöpçü konteynır içindeki cesedi buldu.

21.41: Akmerkez’den ayrılan Cem Garipoğlu, daha sonra Taksim’e gitti. Taksim’den otobüse binen Garipoğlu, otobüsteyken annesi Tülay Garipoğlu aradı. Saat 21.30 sıralarında Bahçeşehir’deki villaya gelen Garipoğlu, 21.41’de cep telefonundan babasını aradı.

22.02: Bu görüşmeden hemen sonra Mehmet Nida Garipoğlu müthiş bir telefon trafiği başlattı. 22.02’de şirkete kayıtlı telefonlardan birini aradı ve 4 dakika görüştü.

22.06: Ardından Ankara’daki bir numarayı aradı ve yine 2 dakika görüştü.

22.08: Nida Garipoğlu, şirketin idari işler müdürü Biray Çimen’i aradı, 2 dakika görüştü.

22.10: Baba Garipoğlu saat 22.10’da 0532’li hattından İstanbul Gaziosmanpaşa’da bulunan bir kişiyi aradı ve 11 dakika konuştu. Nida Garipoğlu daha sonra Silivri civarında oturduğu ileri sürülen şoförünü aradı. İki defa da onunla görüştü.

23.40: Mehmet Nida Garipoğlu Lüleburgaz’daki bir telefona 3 kez mesaj attı. Bir gün sonra Lüleburgaz’daki bu telefon ve yine aynı şehirdeki diğer bir telefonla defalarca görüştü ve mesajlaştı.

23.46: Cem babasıyla birlikte villadan ayrıldı. Polisin bulamadığı ancak Karabulut Ailesi’nin kendi çabalarıyla ele geçirip savcıya teslim ettiği kamera kayıtlarında Cem Garipoğlu’nun saat 23.46 sıralarında polis eve gelmeden 4 dakika önce aceleyle evden ayrıldığı tespit edildi.

23.50- POLİS VİLLAYA GELDİ

00.30: Cem’i Bahçeşehir’de bulunan ‘Barnis Kafe’ye bırakan Nida Garipoğlu, adamlarından biriyle oğlunu aldırdı. Cem’i alan adamı Lüleburgaz’a doğru yola çıktı. Baba Mehmet Nida Garipoğlu Lüleburgaz’daki bazı telefonlara hem mesaj atarak hem de arayarak oğlunun kalacağı yeri ayarladı.

Telefon kayıtları avukatlara verilmedi

Karabulut ailesinin avukatı Rezzan Epözdemir, baz istasyonu kayıtlarıyla ilgili belgelerin kendilerine ulaşmadığını belirterek; “Soruşturma gizli olarak yürütülüyor. Savcılık bilirkişi raporları dışında bize hiçbir şeyi vermezken bu bilgilerin nereden elde edildiğini anlayamıyorum” dedi.

“Bir kişi 3 saatte bu kadar işi yapamaz”

'Karabulut Ailesi’nin Avukatı Altan Altınyurt; “3 saat içinde işlenen bir cinayet var. 3 saat içinde bir kız öldürüldü, parçalandı, valize konuldu, evden uzakta bir yere atıldı, kan gölüne dönen ev temizlendi ve bir de eline toz bezi almamış bir çocuk tarafından temizlendi. Bu olacak şey değil.”