BBP Genel Başkanı Topçu: Kürtler yumurta ikizimiz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Türklerle Kürtlerin bin yıldır kardeş olduğunu belirterek, 'Kürtleri yumurta ikizi kardeşimiz olarak görüyoruz, ama PKK'yı 72 milyonun düşmanı olarak görüyoruz' dedi.

BBP Genel Başkanı Topçu: Kürtler yumurta ikizimiz

Seçim çalışmalarında izleyecekleri yol haritasını il ve ilçe teşkilatlarıyla paylaşmak üzere Konya'ya gelen BBP lideri Topçu, parti binasında bir basın toplantısı düzenledi. BBP'nin geçen yerel seçimlerde 21 belediye ve bir milyonu aşkın oy aldığını hatırlatan Topçu, BBP'nin oyunun kurulduğu günden bu yana yüzde 140 arttığını söyledi. BBP olarak önümüzdeki seçimlerde 'milletin muhtedir iktidarını' gerçekleştireceklerini söyleyen Topçu, "Kürdü, Türkmeni, Alevisi, Sünnisi, Lazı, Çerkezi kim kendini ne şekilde ifade etmek istiyorsa öyle ifade edecek. İnsanlarımız doğduğu yerde doyacak, başı dik olacak. Adriyatik'ten Çin seddine, Türk İslam birliği kuracağız. Bu birlik dünya barışına hizmet edecek, yakın coğrafyamızda gördüğümüz mezalim ve kan son bulacak. Mavi emzikli bebekler bomba ve şarapnellerle parçalanmayacak. BBP demokrat duracak, sonuna kadar 24 saat demokrasi diyecek. Bireysel özgürlüklerin önü ileri ülkelerdeki gibi açılsın diyecek, hep birlikte tek devlet, tek bayrak, tek millet, tek vatan ve tek dilden asla taviz vermeyecek" dedi.

70 yıldır projelerin Atlantik ötesinde hazırlandığını, bugüne kadar ki yönetimlerin de bu projelere katkıda bulunduğunu öne süren Yalçın Topçu, somut örnek olarak gösterdiği 12 Eylül'de başa gelen cunta idaresinin vatandaşların dilini yasakladığını, 36 bin yerleşim yerinin isminin değiştirildiğini vurguladı.

Konya Ovası'nın dünyanın yarısını doyurabilecek bir tarım alanı olduğunu belirten Topçu, buna rağmen Türkiye'nin Kanada'dan buğday, Tayland'dan mısır almasını eleştirdi. Pancarın dürülüp bir kenara konulduğunu, insanlara 'kanserejon şeker kamışından' üretilen şeker yedirildiğini savunan BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, bunların müsebbibi 70 yıldır adları farklı ama zihniyetleri aynı partilerdir" ifadesini kullandı.

Bugüne kadar gelip geçen hükümetlerin akan kanı durduramadığını ve Türk milletinin makus talihini yenemediğini savunan Topçu, "Çalmayan çaldırmayan, soymayan, soydurmayan, bölmeyen böldürmeyen, bu veballere bulaşmayan bir parti olarak tertemiz ellerimizi millete uzatacağız. Millet bu ellerden tutacak" şeklinde konuştu.

TERÖRÜ İHMA EDECEĞİZ

Terör konusuna da değinen Topçu, "Kaya kovuğunda dahi olsa yılanın başını bulup ezerek, terörü imha edeceğiz. Geriye dönüp 25 yıldır terörün engellenmemesinde ne kadar payı varsa gerek bürokrasi gerekse siyasi erk, hepsinden tek tek hesap soracağız" diye konuştu.

Türkiye'nin sorunlarının ülke içinde çözülebileceğini vurgulayan Yalçın Topçu, şunları kaydetti: "Hasan ile Haso, Ömer ile Ali oturup kendi sorunlarını kendisi çözecek. 100 yıl birbiriyle savaşmış, kesmiş, birbirinin etini yemiş, sonra da birliktelik kurmuş şehirden kimse bize kriter dayatamayacak. Biz bin yıldır beraber yaşıyoruz. Ülkemizi güvenli hale getireceğiz. Refah seviyemizi yükselteceğiz. Bizim iktidarımızda 33 bin üniversite adayı gencimiz sıfır çekmeyecek."

Hükümetin yaptığı çalışmaları 'demokratik açlım' olarak isimlendirmesinin yerinde bir karar olduğunu belirten Topçu, "Alparslan'da bir olanlar, Çanakkale'de bir olanlar, bin yıl evvel Selahaddin Eyyübi'de bir olanlar, birbiriyle akraba olanlar sorun değil. Sorun; "Dağdaki eşkiya silahşör, şehirdeki kalemşörü ve bunların ortasındaki sözcüleridir. Kürtleri yumurta ikizi kardeşimiz olarak görüyoruz, ama PKK'yı 72 milyonun düşmanı olarak görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Ermenistan ile ilişkilerdeki gelişmelere de değinen Topçu, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bizim ecdadımız Ermenileri tebayı sadıka olarak nitelendirmiş, onlarla hiçbir problemimiz yok. Hocalı katliamının hesabını versinler, o soykırımı yapanları yargılasınlar, işgal ettikleri topraklardan geri çekilsinler, Ermenistan sınır kapısı o zaman açılsın."

İktidara geldiklerinde 83 bin sayfa İngilizce AB müktesebatını dürüp bir kenara koyacaklarını dile getiren Topçu, şöyle devam etti: "Tarım ve hayvancılığa öncelik vereceğiz. Coğrafyamıza buğday satacağız, hamsiyi marka yapacağız. Kars'ın kaşarını Erzincan'ın tulumunu dünya çapında marka yaparak işsizliği ortadan kaldıracağız."

Afetlerle mücadelenin tek ve yetkin elden sürdürülmesi gerektiğini de ifade eden Topçu, parti olarak tam yetkili, donanımlı 'Doğal Afetlerle Mücadele Müşteşarlığı' kurulmasını teklif etti.