Atalay'dan polislere kamera tavsiyesi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, bütün polis merkezlerinde sorgulamalarda kamerayla kayıt yapılmasını isteyerek, 'Bu sadece gözaltındaki kişinin güvenliği için değil, sizin içinde çok önemli. Boş yere zan altında kalmayacaksınız. Kaydedin ki kimse sizin için işkence yapıldı demesin.'' dedi.

Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile birlikte bayram dolayısıyla Ankara'nın ilçelerinde polis ve jandarma karakollarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Bakan Atalay'ın ziyaret ettiği ilçenin başında Elmadağ geldi. Elmadağ ilçesi, 'Büyükşehir sınırları içinde kalan yerleşim yerlerinin sorumluluğunun jandarmadan alınarak polise verilmesine' ilişkin yasanın uygulanmaya başlamasından en çok etkilenen yerlerden biri olmuştu. Daha önce Elmadağ'a bağlı beldelerden Hasanoğlan, Yeşildere ve Kayadibi'nin sorumluluğu jandarmadaydı. Ancak yeni yasayla birlikte bu beldelerin sorumluluğu polise geçti.

İçişleri Bakanı Atalay, Elmadağ İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaretinde söz konusu beldelerin sorumluluğunun devralınıp devralınmadığı konusunu sordu. İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, Hasanoğlan'da bir polis noktası oluşturduklarını, Yeşildere ve Kayadibi'ni ise mobilize ekipler ile takip ettiklerini belirterek, ''Sorumluluk alanımız çok genişledi. Elmadağ'dan Kırıkkale il sınırına kadar olan bölgeye biz bakıyoruz. Bu alan Ankara'nın en büyük polis bölgesi. Bu alanı 5 polis aracıyla kontrol etmeye çalışıyoruz'' diyerek araç takviyesi konusunda Ankara Emniyeti'nin kendilerine yardım edeceklerini bildirdi.

Hasanoğlan'da polis noktası oluşturulduğunu öğrenen Bakan Atalay, ''Orada bir jandarma karakolu vardı. Orayı size vermediler mi?'' diye kordu. Emniyet yetkilisi ise söz konusu karakolun devri için jandarmaya talepte bulunduklarını ama henüz bir yanıt alamadıklarını iletti.

Bakan Atalay, Emniyet Genel Müdürü Köksal'dan sorumluluk alanı genişleyen Elmadağ İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne her türlü takviyenin yapılmasını ve ihtiyaçlarının bir an evvel giderilmesini istedi.

''KAMERAYLA KAYIT YAPIN Kİ İŞKENCE YAPTILAR DENMESİN''

Bakan Atalay, incelemede bulunduğu polis merkezinde güvenlik kamerası olup olmadığını da sordu.

Kameranın var olduğunu öğrenen Atalay, ''Kameranın olması yetmez. Kayıt da yapmalısınız. Bu sadece gözaltındaki kişinin güvenliği için değil, sizin içinde çok önemli. Kamera sizin de güvenliğinizi sağlayacak. Boş yere zan altında kalmayacaksınız. Kaydedin ki kimse sizin için işkence yapıldı demesin'' şeklinde uyarılarda bulundu.

Polis merkezinde emniyet mensuplarıyla bayramlaşan Atalay, karakol defterini imzaladıktan sonra Jandarma Karakolu'na geçti. Burada da askerlerle bayramlaşan ve karakolda incelemelerde bulunan Atalay, daha sonra Elmadağ'dan ayrıldı.