DTP'li Haydar Güneş'ten küstah yanıt

TSK'nın “Son tereröriste kadar operasyonlar sürecek” açıklamasına DTP Tunceli İl Başkanı Veli Haydar Güneş'ten yanıt geldi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın haftalık bilgilendirme toplantısında “Son tererörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonlar sürecek” açıklamasına Haydar Güneş tepki gösterdi.

Güneş, “Ordunun son teröristten kastı nedir bilmiyoruz. Ama böyle düşündükleri sürece, karşılarında son teröristliğe aday milyonlarca insan bulacaklarından eminiz. Biz hem siyasetçi, hem insan olarak ordunun bu ülkenin kaderiyle oynamasına izin vermeyeceğiz. Güvenlik güçlerinin 25 yıllık savaş boyunca Kürtlere yönelik uygulamalarından dolayı suç dosyası çok kabarık. Toplum nezninde iyi bir itibara sahip olmadığını bilmesi gerekir.” dedi.

Ak Parti'ye siyah çelenk


Aralarında DTP Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin’in de bulunduğu yaklaşık 200 kişilik grup, terörist Abdullah Öcalan’ın “yol haritası”nın açıklanması, operasyonlar ve DTP'ye yönelik göz altıların durdurulması için Ak Parti il başkanlığı önüne siyah çelenk bıraktı.

DTP'liler “Operasyon ve gözaltıları kınıyoruz” yazılı çelengi bırakırken, Güneş yaptığı açıklamada Genelkurmay’ın açıklamalarının Kürt halkı üzerinde soğuk duş etkisi yaptığını öne sürdü.