Orient Express İstanbul'da

Efsane gece treni Orient Express , yılda bir kez gerçekleştirdiği Paris-İstanbul seyahatini tamamladı. Tren Müdürü Bruno Janssens, Orient Ekspres seferlerinin durmayacağını ve önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi.

Orient Express İstanbul'da
 

Geç ; tiğimiz Cuma gü ; nü ; 96 elit yolcunun 6 bin 580 Auro ö ; deyerek katıldığı seyahat Paris ' ten başlamıştı . Strasbourg-Viyana-Budapeşte gü ; zergahını takip eden tren gezinin dö ; rdü ; ncü ; gü ; nü ; nde Bü ; kreş ' e gelerek bir gü ; n mola verdi . Şehir turu yapan ve Ç ; avuşesku Sarayı ' nı da gezen konuklar bir gece konakladıktan sonra Bulgaristan ' ın Varna kentine ulaştı . Tarihin en ü ; nlü ; treni Orient Express bugü ; n saat 15 . 18 ' de seyahatin bitiş noktası olan Sirkeci Tren garına geldi . Burada mehter takımı tarafından karşılanan turistlere , Osmanlı kıyafeti giyen gö ; revliler Tü ; rk lokumu ikram etti . Mehter takımına bü ; yü ; k ilgi gö ; steren Avrupalı turistler , mehter gö ; sterisini kamerayla gö ; rü ; ntü ; ledi . Seyahatin ç ; ok fantastik ve muhteşem geç ; tiğini belirten Orient Express yolcuları , aynı seyahati bir daha tekrarlamayı ç ; ok istediklerini belirtti . Yolcuların pek ç ; oğu İstanbul ' a daha ö ; nce defalarca geldiğini ancak yine de tekrar gelmeyi arzuladıklarını sö ; yledi .

Tren mü ; dü ; rü ; ve personeliyle tek tek vedalaşan yolcular daha sonra kendileri iç ; in hazırlanan dinlenme salonuna geç ; ti .

Bu arada , Orient Express tren mü ; dü ; rü ; Bruno Janssens , trenin 12 Aralık ' ta rutin seferlerini durdurmaya hazırlandığı yö ; nü ; ndeki haberlerin doğru olmadığını belirtti . Seyahatin ç ; ok gü ; zel geç ; tiğini ve Cuma gü ; nü ; Paris ' ten yola ç ; ıktıklarını ifade eden Janssens , ' Orient Express ' in bir daha rutin sefer yapmayacağı doğru değil . Ö ; nü ; mü ; zdeki yıllarda da seferler devam edecek . Bu benim İstanbul ' a 10 ' uncu gelişim . Burası ç ; ok gü ; zel bir şehir , yemekleri ve tarihi gü ; zellikleri bir harika ' diye konuştu .

Janssens trendeki yolcuların hepsinin 18 ay ö ; nceden rezervasyon yaptırdıklarını sö ; zlerine ekledi .

( CİHAN )