Fuhuş pazarlığına 103 yıl 4 ay hapis

Samsun'da Gürcistan uyruklu hayat kadınlarını fuhşa zorladıkları ve kaçan bir kadını 5 kişiye zorla tecavüz ettirdikleri gerekçesiyle 1'i Gürcistan uyruklu kadın olmak üzere 2 kişiye toplam 103 yıl 4 ay hapis, 60 bin TL para cezası verildi.

Fuhuş pazarlığına 103 yıl 4 ay hapis
 

2007 yılında Samsun ' da meydana gelen olayda iddiaya gö ; re , Gü ; rcistan vatandaşı Rıta K . ( 36 ) , işsiz olan Tıa J . ( 30 ) ve Khatuna M . ' yı ( 32 ) , temizlik konusunda iş bulacağı vaadiyle Tü ; rkiye ' ye getirdi . Nail D . ( 46 ) ile birlikte Sarp Sınır Kapısı ' nda sö ; z konusu kadınları karşılayıp Samsun ' a getiren Rıta K . , kadınlara burada erkeklere para karşılığı fuhuş yaptırıldı .

Gittikleri eğlence merkezinde tanıştıkları kendi vatandaşları bir bayana durumu anlatan Gü ; rcü ; kadınlar , bir daha geri dö ; nmedi . Rıta K . ile Nail D . , ellerinden kaç ; an kadınlardan Khatuna M . ' yi kimliği tespit edilemeyen 5 kişiye zorla bir araca bindirip Bafra ilç ; esindeki bir ormanlık alana gö ; tü ; rü ; lü ; p burada tecavü ; z etmelerini istedi . Kimliği tespit edilemeyen 5 kişi , sö ; z konusu kadını kaç ; ırıp gö ; tü ; rdü ; kleri ormanlık alanda tecavü ; z etti . Tecavü ; zcü ; ler kadının ç ; antasındaki değerli eşyalarını da gasp etti . Bu olay sonrası her iki mağdur , polise sığınarak yardım istedi . Olayla ilgili polis tarafından gö ; zaltına alınan Rıta K . ile Nail D . , 21 Ocak 2008 tarihinde yakalanarak ç ; ıkarıldıkları nö ; betç ; i mahkeme tarafından tutuklandı .

Her iki zanlı hakkında Samsun 2 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde birden fazla kişiyle gasp , nitelikli cinsel saldırı , insan ticareti ve hü ; rriyeti tahdit suç ; larından dava aç ; ıldı . Nail D . , 10 ay tutuklu kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak ü ; zere serbest bırakıldı . Bugü ; n duruşması gö ; rü ; len dava karara bağlandı ve mahkeme heyeti Rıta K . ve Nail D . ' yi , ' 2 kişiyi fuhşa teşvik etmek ve fuhuş yaptırmak , 5 erkeklere kaç ; ırttırıp zorla tecavü ; z ettirmek , gasp ve hü ; rriyeti tahdit ' suç ; larından her birini 51 yıl 8 ' er ay hapis , 30 ' ar bin lira da para cezasına ç ; arptırdı .
Mahkeme heyeti , Gü ; rcü ; kadınların hayat kadını olduğu iç ; in zanlılara ' insan ticareti ' suç ; undan ise ceza vermedi . Tutuksuz olarak yargılanan Nail D . ' nin ise tutuklanmasına karar verildi . Duruşma salonunda gö ; zaltına alınan Nail D . , tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevi ' ne gö ; nderildi . Tutuklu olarak yargılanan Rıta K . ise cezayı duyunca fenalık geç ; irdi .