Film gibi soygun: 6 yaralı

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde,benzeri filmlerde görülecek kuyumcu soygunu, komşu iki esnafı birbirine düşürdü.Olayda 2'si ağır 6 kişi yaralandı.

Film gibi soygun: 6 yaralı
 

Yan tarafında bulunan beyaz eşya deposuna girenlerin duvarı delmesi ve ardından oksijen tü ; pü ; ile delinen ç ; elik kasasındaki 3 kilo altın ile 15 bin lirası ç ; alınan kuyumcu , komşusunu hırsızları bilmekle suç ; layınca , ortalık karıştı . İki esnafın yakınlarının da katıldığı taş , sopa ve bıç ; akların kullanıldığı kavgada 2 ' si ağır 6 kişi yaralanırken , 8 kişi de gö ; zaltına alındı .

Benzerine filmlerde konu olacak hırsızlık olayı , geç ; en pazar gü ; nü ; Kale Mahallesi Cumhuriyet Caddesi ' nde meydana geldi . Kimliği saptanamayan hırsızlar , kepenklerini kırarak ilk olarak Sinan Utkun ' a ait beyaz eşya servisinin deposuna girdi . Burada 50 santim kalınlığındaki duvarı delip bitişiğindeki Ö ; mer Erdoğmuş ' a ait kuyumcuya ulaşarak , oksijen tü ; pü ; ile deldikleri ç ; elik kasada bulunan 3 kilo altın ile 15 bin lirayı alarak kaç ; tı .

Yaşananların ardından polis hırsızları yakalamak iç ; in ç ; alışma başlatırken , işyeri soyulan kuyumcu Ö ; mer Erdoğmuş , bugü ; n ö ; ğle saatlerinde komşusu Sinan Utkun ile tartışmaya başladı . Kasasını soyan kişilerin , beyaz eşya servisine ait depodan ulaştıklarını ve ç ; ok profesyonelce olduğunu sö ; yleyen kuyumcu Erdoğmuş , komşusu Utkun ' u hırsızları bilmekle suç ; ladı . Sö ; zlü ; tartışmanın kısa sü ; rede kavgaya dö ; nü ; şmesi ü ; zerine Utkun ve Erdoğmuş telefonla ulaştıkları yakınlarından yardım istedi . İki aile fertlerinin de katılımıyla bü ; yü ; yen kavgada taraflar birbirine taş , sopa ve bıç ; aklarla saldırmaya başladı . Ortalığın savaş alanına dö ; ndü ; ğü ; kavga , ihbar ü ; zerine olay yerine gelen polislerin mü ; dahalesiyle gü ; ç ; lü ; kle durduruldu . Kavgada vü ; cutlarının ç ; eşitli yerlerinden bıç ; ak darbesi alan Abdullah Taşç ; ı ( 38 ) , Mahmut Erdoğmuş ( 45 ) , Murat Utkun ( 44 ) , Ali Utkun ( 24 ) , Yılmaz Utkun ( 25 ) ve İbrahim Utkun ( 47 ) , olay yerine ç ; ağrılan ambulanslar ile Siverek Devlet Hastanesi ' ne gö ; tü ; rü ; ldü ; . Burada ilk mü ; dahaleleri yapılan yaralılardan hayati tehlikesi bulunan Abdullah Taşç ; ı ile Mahmut Erdoğmuş Diyarbakır Dicle Ü ; niversitesi Tıp Fakü ; ltesi ' ne , diğer 4 yaralı ise Şanlıurfa ' daki hastanelere sevk edildi .

Yaşananların ardından polis , olay yerinde kavgaya karıştığı saptanan bazıları taş ve sopa darbesi ile hafif yaralı olan 8 kişiyi gö ; zaltına alarak , sorgulamak ü ; zere Siverek İlç ; e Emniyet Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' ne gö ; tü ; rdü ; . Polis , kavganın ardından yeni bir olay yaşanmaması cadde ü ; zerinde , Utkun ve Erdoğmuş ailelerinin yaşadıkları semtlerde geniş gü ; venlik ö ; nlemi aldı . Olayla ilgili soruşturma sü ; rü ; yor .