'Aşk' kazandı!

Elif Şafak'ın Mevlana ve 'ilahi aşk'ı anlattığı son romanı Aşk, sadece 5 ayda 300 bin satış rakamına ulaştı.Kitaptan 1.2 milyon lira kazanan Şafak, bu yılın en çok kazanan yazarı oldu.

'Aşk' kazandı!
 

TÜ ; RKİYE ' NİN EN Ç ; OK KAZANAN YAZARI
Mevlana , Şems ve ' ilahi aşk ' ı anlattığı son romanı ' Aşk ' 300 bin satış rakamına ulaşan Elif Şafak , bu yıl Tü ; rkiye ' nin en ç ; ok kazanan yazarı oldu . Forbes ' in araştırmasına gö ; re 19 . 90 liradan satılan kitap 6 milyon liralık bir ciro yaptı ve yazarı Şafak ' a tam 1 . 2 milyon lira kazandırdı . 2008 Ocak ila 2009 Ağustos dö ; neminde Elif Şafak ' ın 9 kitabının ulaştığı satış rakamı ise 393 bin oldu . 7 . 6 milyon liralık toplam ciro ile Elif Şafak Tü ; rkiye ' nin en ç ; ok kazanan yazarı oldu . Şafak ' ın son 1 . 5 yılda kitaplarından kazandığı para 1 . 5 milyon lira oldu .

25 DİLE Ç ; EVRİLDİ
Şafak ' ın kazandığı bu paraya ise yurtdışındaki satış gelirleri dahil değil . Yazarın yurtdışında basılan kitaplarıyla ilgili işlerini New York ' taki edebiyat ajansı yü ; rü ; tü ; yor . Şafak ' ın bugü ; ne kadar 25 dile ç ; evrile romanları dü ; nyanın en ö ; nemli yayın-evlerinden Farrar , StratusGiroux , Viking ve Penguin tarafından yayınlanıyor . Aşk kitabı iç ; in Tü ; rkiye ' de ciddi bir tanıtım kampanyası yapıldı . Bunun iç ; in Elif Şafak ilk kez bir reklâ ; m ajansı ile bir ç ; alışma yaptı ve kitap iç ; in poz verdi .

Pembe kapağa erkek okuyuculardan eleştiri geldiği iç ; in hemen kü ; l rengi tasarımlı baskı yapıldı . 2008 Ocak - 2009 Ağustos dö ; neminde Tü ; rkiye ' de en ç ; ok satan 20 yerli kitabın toplam satışı 2 milyon adet oldu . 20 yazarın toplam geliri 7 . 3 milyon lirayı buldu . Tü ; rkiye ' nin en ç ; ok satan ve en ç ; ok kazanan yazarı bu yıl Elif Şafak oldu .

Ç ; OK KAZANANLAR
Listede , gelirleriyle bir milyon lira sınırını aşan dö ; rt yazar var . Elif Şafak , Turgut Ö ; zakman , Ayşe Kulin ve Orhan Pamuk . Geç ; en yıl bu sınırı sadece Orhan Pamuk aşabilmişti . En ç ; ok satan 20 kitabın toplam satış adedi de iki kat artarak 1 milyondan 2 milyona yü ; kseldi .

Orhan Pamuk ' un Masumiyet Mü ; zesi 150 binlik satış rakamına ulaştı . Ahmet Ü ; mit ' in , Şems-i Tebriz ' inin ö ; ldü ; rü ; lerek kuyuya atılması konusunu işlediği ' Bab-ı Esrar ' 68 bin , Turgut Ö ; zakman ' ın Diriliş kitabı ise 240 bin sattı .