Meteoroloji uyardı bayram tatilinde dikkatli olun

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin büyük bir kısmının arife gününden itibaren yağışlı hava dalgasının etkisi altına gireceği ve Ramazan Bayramı boyunca sel, su baskınları, heyelan ve yıldırım gibi felaketlere karşı tedbirli olunmasını istedi.

Meteoroloji Genel müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, Ramazan bayramı süresince ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde aralıklarla sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Hava sıcaklığının yağışla birlikte ülke genelinde hissedilir derecede azalacağı tahmin ediliyor.

Sel, su baskınları, heyelan ve yıldırım düşmesi gibi olaylara karşı tedbirli olunmasını istenen uyarıya göre, Bayram arifesi olan Cumartesi günü ülkemizin güney ve batı kesimleri ile zamanla doğusu parçalı çok bulutlu, Marmara'nın batısı, özellikle Edirne, Çanakkale, Balıkesir illeri, İç Ege'de ise Afyon, Uşak, Kütahya, Denizli ile Akdeniz bölgesi gök gürültülü ve sağanak yağışlı geçmesi, Cumartesi günü öğle saatlerinden sonra Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu Erzurum, Kars, Ardahan, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır, Bitlis ile, Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Bolu, Karabük, Sinop, Kastamonu, Eskişehir, Çankırı, Konya ve Ankara çevreleri, gece saatlerinden itibaren Marmara'nın kuzey ve doğusu İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Bursa, Bilecik, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Batı Karadeniz kıyıları Zonguldak, Düzce, Bartın, İnebolu illerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacak.

Bayramın ilk günü olan Pazar günü ise ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde yağış bekleniyor. Marmara'nın doğusu İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Bilecik illeri ile Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile sabah saatlerinde hafif olmak üzere Ankara, Eskişehir ve Konya çevreleri yağışlı geçecek. Bayramın 1. günü görülecek yağışların özellikle Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Akdeniz'in doğusundaki Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş illerinde kuvvetli olması bekleniyor. Pazartesi günü ise ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde yağış bekleniyor. Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile hafif olmak üzere Marmara'nın doğusundaki İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik ile İç Anadolu'nun doğusundaki Ankara, Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Niğde illeri yağışlı geçecek.

Bayramın 2. günü görülecek yağışların Batı Karadeniz kıyıları'ndaki Bartın, İnebolu ve Sinop ile Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Bayramın son günü olan Salı günü ise ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinde yağış bekleniyor. Marmara'nın doğusu İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ve Yalova ile Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu yağışlı geçecek.

Bayramın 3. günü görülecek yağışların Karadeniz kıyıları ile Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışlı havanın hafta ortasından itibaren kuzeydoğu bölgelerimize çekileceği ve Cuma günü ülkemizi terk edeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının Cumartesi günü batı bölgelerde, pazar ve pazartesi günü ülke genelinde hava sıcaklığında 6 ila 8 derece azalarak mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.