DTP, bayramı 'kara bayram' ilan etti

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanı Selim Ertaş, terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonları kastederek, 'Akan kanın devam ettiği şu günlerde hastane morglarında ailelerini bekleyen cenazelerimiz duruyorken, parti il örgütü olarak kurumlar arası bayramlaşma programımızı iptal ediyor, kara bayram ilan ediyoruz' dedi.

DTP, bayramı 'kara bayram' ilan etti

Hakkari'nin Çukurca kırsalında 2 hafta önce başlayan operasyonlarda 8 teröristin ölü ele geçirilmesinden sonra Hakkari'de cenazelerde olaylar çıkmış, esnaf kepenk kapatmıştı. DTP Hakkari il yönetimi, önceki gün yaptığı basın açıklamasında Ramazan Bayramı'nı 'Kara bayram' ilan ederek, partililere evlerine siyah bez asmaları çağrısında bulunmuştu.

Hakkari'den sonra DTP Van İl Başkanı Selim Ertaş da düzenlediği basın toplantısında, tek taraflı eylemsizlik sürecinde imhaya dönük operasyonlar, demokratik anlayışta yeri olmayan tutuklamalarla barış ve demokrasi gündemini baltaladığını ileri sürdü. Bu tablo ile umutların boşa çıkarıldığını iddia eden Ertaş, "Bir yandan halkı oyalayarak çözümden yana tavır aldığını belirten hükümet, diğer taraftan partimizi bu siyasi süreçten arındırmaya hedefleyerek Kürtlerin siyasi iradesini temsil eden kurum baskılara tutulmuştur. Her alanda barış isteyen Kürtlere kurşun ve kelepçeler layık görülmüştür" ifadelerini kullandı.

Ertaş, PKK'nın bayramdan sonra sona eren sözde eylemsizlik kararını hatırlatarak, hükümetin ve devletin son dört gün kala bu eylemsizlik süresine iyi cevap vermesi gerektiğini söyledi. Ertaş, partinin bölgede operasyonlar dursun diye çaba sarf etmelerine karşın, ordunun sınır dışı operasyonlar için tezkere uzatma istemini kaygı verici bulduklarını kaydetti. Ertaş, "Bu yaklaşımları ve politikaları gördüğümüzden akan kanın devam ettiği şu günlerde hastane morglarında ailelerini bekleyen cenazelerimiz duruyorken, parti il örgütü olarak kurumlar arası bayramlaşma programımızı iptal ediyor, hükümetin ve devletin şiddet politikalarını protesto ederek kara bayram ilan ediyoruz." şeklinde konuştu.