Cemil Baran'ın yeni iddiası ne?

İki aile arasında arabuluculuk yaptığını iddia eden Cemil Baran, öyle bir iddia ortaya attı ki ortalık yine karışacak.

Münevver Karabulut cinayetinde aile arasında arabuluculuk yapmasıyla gündeme gelen Cemil Baran, şimdi de Cem Garipoğlu'nun Ermenistan'da yakalandığı açıklanana kadar her gün Taksim'de 12:00'de basın açıklaması yapacağını söyledi.

Gazeteci Cemil Baran, Taksim Meydanı'nda düzenlediği basın toplantısında Münevver Karabulut cinayeti ve Hayyam Garipoğlu hakkında yeni iddialar ortaya attı.

Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda açıklama yapan Cemil Baran, Cem Garipoğlu'nun teslim olmadığını iddia ederek, "İstanbul'daki sel baskını sırasında yakalandı. Sel baskını sırasında bir senaryo geliştirildi ve şuanda o senaryo oynanıyor. Bu çocuk Ermenistan'da, Ermeni kimliği ile 7 ay boyunca kaldı ve Ermenistan'dan Urfa üzerinden İstanbul'a getirildi. Ben yalan söylemiyorum. Eğer çıkıp bunun açıklamasını yapmazlarsa ayın 30'unda ben yapacağım" şeklinde konuştu.

"Gaziantep'de 6 tane çocuğum var. Yarın bayram. Ancak memlekete dönmeyeceğim. Bayram günü de burada basın açıklaması yapıyor olacağım" diyen Baran'a, bir çevre sakininin, "3 milyon Euronun pazarlığını yapan sensin. Gizli kamera görüntülerini çeken sensin. O aileyi zor durumda bırakan da sensin. Bir yerden para filan mı aldın" demesi üzerine, Cemil Baran,"Öyle olsa baştan 150 bin Euro, daha sonra da 500 bin Euro alır giderdim.Hiç kimseden para almadım" dedi.

Üzerinde 'Hop dedik. Karşında Türk var' yazılı tişörtü gösteren Cemil Baran, "Türk halkı bu kadar saf mıydı? Türk halkı yalancıların açıklanmasını istiyor. Artık oyalamayın. Bu cinayette, bir balta, bir testere ve iki tane de bıçak kullanıldı. Cinayetle ilgili 50 kişi daha tutuklanacak. Gerçekler açıklansın" dedi.