'Kürtçe hutbe istiyoruz'

Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) Genel Başkanı Lokman Özdemir, Allah nazarında bütün dillerin eşit olduğunu dile getirerek, 'Kim hangi dilden iyi anlıyorsa o dilden vaaz verilmelidir' dedi.

'Kürtçe hutbe istiyoruz'
  Van ' da bulunan Hazreti Ö ; mer Camii ö ; nü ; nde bir araya gelen bir grup DİVES ü ; yesi , Kü ; rtç ; e vaaz ve hutbe verilmesi talebinde bulundu . Cuma namazı ç ; ıkışında aç ; ıklama yapan DİVES Genel Başkanı Lokman Ö ; zdemir , dilleri kaybolan toplumların tarihten silinmeye mahkum olduklarını anlattı . Allah nazarında bü ; tü ; n dillerin eşit olduğunu dile getiren Ö ; zdemir , ' Kim hangi dilden iyi anlıyorsa o dilden vaaz verilmelidir . Her kavme anlayacağı dilden peygamber gö ; nderilmiştir . Şuan ü ; lkemizde anadilde vaaz ve hutbe verme
konusunda yasal engel vardır , bu kaldırılmalıdır . Tü ; rkiye ' nin demokratikleşmesini , ç ; ağdaşlaşmasını isteyen , bilime inanan , insan haklarını ve eşitliği savunan herkes bu konuda ü ; zerine dü ; şeni gö ; rev olarak bilmektedir ' dedi .
Basın aç ; ıklaması esnasında zaman zaman , ' Kü ; rtç ; e hutbe istiyoruz ' sloganları atan grup , daha sonra sessizce dağıldı .