197 gün kaçmasına kim yardım etti?

İstanbul Valisi Muammer Güler, Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun 197 gün boyunca polis takibinden kaçmasının, yardım aldığının göstergesi olduğunu söyledi. Katil zanlısına yardım etmenin suç olduğunu vurgulayan Güler, yardım yapanların TCK'ınn 282 ve 283. maddelerine göre ceza alacağını aktardı.

  İstanbul Valisi Muammer Gü ; ler restorasyonu tamamlanan Ayasofya Mü ; zesi padişah tü ; rbelerinin aç ; ılış tö ; reninin ardından basın mensuplarının Mü ; nevver Karabulut cinayetiyle ilgili sorularını cevapladı .

Cinayetin firari şü ; phelisinin yakalanıp ç ; ıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandığını hatırlatan Vali Gü ; ler , bundan sonraki aşamaların adli konular olduğunu vurguladı . Cem Garipoğlu ' nun dışarıda bulunduğu sü ; rede nerede , nasıl saklandığı ve yurt dışına ç ; ıkıp ç ; ıkmadığı konusunda spekü ; lasyonlar yapıldığına dikkat ç ; eken Gü ; ler , ' Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alındı . Basına yanısıyan kısmından anlıyoruz . Bir yere gö ; tü ; rü ; ldü ; ğü ; nü ; ve nasıl barındırıldığı ile ilgili araştırma yapılacak . Yakalanmamasına yardımcı olanlarla ilgili Tü ; rk Ceza Kanunu ' nun 282 ve 283 . maddelerine gö ; re gereken yapılacaktır . Ancak bu kadar , 197 gü ; n boyunca polisin takibine takılmamış olması , yakalanamaması , bir yerde gizlenmiş olması kendisine ö ; nemli bir yardımın yapıldığını gö ; stermektedir ve bu bir suç ; teşkil eder bunu kim yapmıştır . Bunlarla ilgili ç ; alışmayı sü ; rdü ; rü ; yoruz ' şeklinde konuştu .

Garipoğlu ' nun teknolojik olarak takibinin yapılamayacağı bir ortamda saklandığına dikkat ç ; eken Vali Gü ; ler , ' Tabi bu psikolojik olarak da kolay değil . Bö ; yle bir olayı saklamak da kolay değil . Hem saklanan aç ; ısından hem de saklayan aç ; ısından kolay değli . Mutlaka polisin takiben dü ; şeceği kaç ; ınılmazda . Ama hukuki sorumluluğun kendilerine hatırlatılmış olması ve kamuoyunda yaratılan bir baskı ile de teslim edilmesini sağlamıştır ' diye konuştu .

Cem Garipoğlu ' nun teslim olması sü ; reciyle de ilgili aç ; ıkalamada bulunan Vali Gü ; ler , Garipoğlu ' nun kendi isteğiyle teslim olmadığını , teslim olmaya zorlandığını belirtti . Gü ; ler , herhangi bir pazarlığın da sö ; z konusu olmadığını vurguladı .