Üzmez'in avukatları temyize gidecek

Bursa'da, 14 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunmak suçundan yargılanan yazar Hüseyin Üzmez'in 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasının ardından konuşan avukatı Bayram Sabah, 'Temyiz yoluna gireceğiz. Biz Yargıtay'dan iyi bir karar çıkacağını umuyoruz' dedi.

Üzmez'in avukatları temyize gidecek
 

Hü ; seyin Ü ; zmez ' in Avukatı Bayram Sabah , beraat kararı verilmesini beklediklerini ifade ederek , ' Ne var ki bir mahkumiyet kararı verildi . Verilen karara elbette ki saygılıyız . Temyiz yoluna gireceğiz . Biz Yargıtay ' dan iyi bir karar ç ; ıkacağını umuyoruz ve mahkeme kararının bozulacağını ü ; mit ediyoruz ' diye konuştu . Ardından sö ; z alan Ü ; zmez ' in diğer avukatı Ali Kav da , ' Zaten geç ; en Genel Kurul kararıyla tutuklanma ile mahkemenin bir kanısı oluşmuştur . Şu an yapılan savunmalar falan hikayedir . Daha ö ; nceden bir
karar verilmişti . O da infaz edilmiş oldu . Bu dosya ç ; ok fazla su gö ; tü ; rü ; r . Zaten gü ; ndemde Adli Tıp Kurumu ' nun ne kadar yıpratıldığı var . Bu tü ; r suç ; lar teknik suç ; lar . Adli Tıp ' ın kararı olmasa zaten ortada bur suç ; lunun bulunması da sö ; z konusu değil ' dedi .
14 yaşındaki B . Ç ; . ' nin avukatı Nevin Canbaz ise , alınan kararın Tü ; rk Ceza Kanunu ' nun gerektirdiği şekilde olduğunu kaydederek , ' Sanığını suç ; u işlediği sabit gö ; rü ; ldü ; . Biz baro ve ç ; ocuk komisyonu olarak hü ; rriyeti tahdit suç ; unun da işlendiğini dü ; şü ; nmekteyiz . Bu yü ; zden yarıca hü ; rriyeti tahdit suç ; undan temyize başvuracağız . Cinsel istismarın olduğuna dair gerekli bulgular bulunup kabul edilip , ona gö ; re de Tü ; rk Ceza Kanunu ' na gö ; re cezalandırmaya gidilmişti . Gereken yapıldı . Burada kişilere uygun bir ceza verilmedi . Herkese uygulanan kanunun dü ; zenlediği bir cezalandırma sö ; z konusudur . Burada ö ; nemli olan kü ; ç ; ü ; k bir ç ; ocuğa karşı cinsel istismar işleyen kişilere verilmiş olan cezadır ' ifadelerini kullandı .
Ç ; ocuğun ailesine verilmesi konusunun sosyal hizmetlerle ilgili olduğunu kaydeden Canbaz , ' Beraat kararının ardından Sosyal Hizmetler ' in artı başvuruları var . Sosyal Hizmetler ayrı değerlendirecek . Ç ; ü ; nkü ; ailenin ç ; ocuk ü ; zerindeki velayet hakkını iyi kullanmadığı hakkında ayrı davalar da mevcut . O davaların neticesine gö ; re ç ; ocuğun aileye iadesi veya iade olmaması hakkında bir karar sö ; z konusu olur ' dedi .