Parmağını dikmeyen hastanelere ceza

Sağlık Bakanlığı, Sultangazi'de küçük Doğan'ın kopan parmağını dikemeyen hastanelere ceza yağdırdı. Hastanelerin ceza alması parmağını kaybeden Doğan'a ve ailesine biraz olsun teselli verdi. Karara sevindiğini belirten baba Nurettin Ay, 'Bu cezayı alanlar belki de başkalarına aynı şekilde davranmazlar. Ceza umarım hastanelere ders olur.' dedi.

Parmağını dikmeyen hastanelere ceza
 

Sultangazi ilç ; esinde 26 Temmuz gü ; nü ; yaşanan olayda evinin ç ; atısında oyun oynarken dü ; şen Doğan Ay ' ın parmağı kopmuştu . Doğan Ay kopan parmağıyla birlikte hastane hastane dolaşmış , fakat değişik gerekç ; elerle buralardan geri ç ; evrilmişti . Doğan ' ın parmağına son olarak ö ; zel bir hastanede mü ; dahalede bulunulmuş fakat geç ; kalındığı iç ; in yerine dikilememişti .

Bu olayın sağlık skandalı şeklinde medyada yer almasının ardından , Sağlık Bakanlığı mü ; fettişleri soruşturma başlattı . Mü ; fettişlerin tamamladığı rapor neticesinde Sağlık Bakanlığı 5 hastaneye ceza verdi . Doğan Ay ' ın sırayla dolaştığı Medical Park Sultangazi , Ö ; zel İstanbul Vatan , İstanbul Ü ; niversitesi Tıp Fakü ; ltesi , Cerrahpaşa Tıp Fakü ; ltesi ile Vakıf Gureba Eğitim ve Araştırma Hastanesi kusurlu bulundu . Bakanlık iki ö ; zel hastanenin acil vaka haricinde on gü ; n hasta kabü ; lü ; nü ; durdurdu .

Hastanelere ceza verildiğini gazete ve televizyonlardan duyan Ay ailesi bu kararı sevinç ; le karşıladı . 12 yaşındaki oğlunun parmağını kaybettiğini belirten baba Nurettin Ay , bu cezanın kendisini mutlu ettiğini sö ; yledi . ' Bu cezayı alanlar belki de başkalarına aynı şekilde davranmazlar . ' diyerek sevindiğini ifade eden baba Ay , ' Benim parmağım kopsa o kadar mü ; him değildi . Ancak kü ; ç ; ü ; cü ; k bir ç ; ocuk parmağını kaybetti . Ceza umarım hastanelere ders olur . O gü ; n oğlumu gö ; tü ; rdü ; ğü ; m hastaneler mü ; dahale etseydi belki de parmağı kurtulacaktı . Ben onlara gerekli olan parayı daha sonra bulabileceğimi sö ; yledim . Ama yine de parmağı dikmediler . Yabancı ü ; lkelerde yaralı bir hayvan iç ; in bile herkes seferber oluyor . Bizde ise kü ; ç ; ü ; k bir ç ; ocuğun kopan parmağını kimse umursamadı . ' diye konuştu .

Yarasının tamamen kapandığını ve dikişlerin alındığını belirten kü ; ç ; ü ; k Doğan ise kendisinin bu cezalarla mutlu olduğunu sö ; yledi . ' Bir daha bö ; yle bir şey yapmasınlar ' diyen Doğan Ay , ' Parmağımın şu anda durumu iyi . Yaram kapandı ve artık ağrı duymuyorum . Haftaya da okula başlayacağım . ' dedi . Doğan , olayın meydana geldiği ç ; atı boşluğuna daha sonra hiç ; ç ; ıkmadığını da sö ; zlerine ekledi .

Bu arada , yaralının ilk mü ; racaat ettiği hastane olan Medical Park Sultangazi Hastanesi ' nin başhekimi Operatö ; r Doktor Mustafa Cantü ; rk , cezayı basından ö ; ğrendiklerini ifade etti . Cezanın kendilerine henü ; z tebliğ edilmediğini belirten Cantü ; rk , ' Yaralı 26 Temmuz akşamı saat 21 . 00 sularında hastanemize mü ; racaat ediyor . Sağ el 5 . parmak kopması şikayetiyle gelen hastaya ilk acil mü ; dahale yapılıyor . Kopan parmak soğuk zincire uygun şekilde temizlenerek , buzla destekleniyor . Hastanemizde plastik ve el cerrahisi olmadığı iç ; in daha ileri bir merkez olan Ç ; apa El Cerrahisine sevk ediliyor ' şeklinde konuştu .

Sağlık Bakanlığı ' nın cezayı 112 Komuta Merkezi ' ni bilgilendirmedikleri gerekç ; esiyle kestiğini ö ; ğrendiklerini aktaran Cantü ; rk , ' Hastane acil servisimize her gü ; n yü ; zlerce hasta geliyor . Bunlardan hangisi iç ; in komuta merkezine başvurulacak . Buna doktor karar veriyor . Belki o gü ; nkü ; yoğunluk ve aciliyet iç ; erisinde 112 ' ye haber verilmemiş olabilir . Ancak bu hadisenin sonucunun bö ; yle olmasının 112 ' ye bilgi verilmemesiyle alakası yok . ' diye konuştu .