Iraklı gazeteci serbest bırakıldı

ABD'nin eski Başkanı George W. Bush'a geçen yıl ayakkabılarını fırlattığı için hapse mahkum olan Iraklı gazeteci Muntazır El Zeydi serbest bırakıldı.

Iraklı gazeteci serbest bırakıldı
 

Bush ' a ayakkabı fırlatan gazeteci olarak tarihe geç ; en El Zeydi ç ; ıktıktan sonra neden bö ; yle bir eylem yaptığını aç ; ıkladı .

Bir basın toplantısı yapan El Zeydi şunları sö ; yledi :

&ldquo ; Benim yanımda olan herkese teşekkü ; r ediyorum . Bu eylem ç ; ok konuşuldu . Beni bu eyleme sevkeden yaşadığımız zulumdü ; . İşgal ü ; lkemi kö ; tü ; duruma dü ; şü ; rdü ; .

Ben ö ; zgü ; rü ; m ama ü ; lkem hala esir . Ü ; lkemdeki herkes acı ç ; ekti . 10 yıldan fazla sü ; ren ABD amborgosunda aç ; kaldık . Sokaklarımız , her yer mezardı . Ü ; lkemdeki insanlar arasında hiç ; bir ayrım yoktu ama ABD ayrımcılık tohumları ekti ve bizi birbirimize dü ; şü ; rdü ; . İşgal bizi dağıtıyor .

Sokaklarımız , her yer mezardı . Ü ; lkemin bu halini gö ; rmek beni ç ; ok yıktı . Ü ; lkemdeki katliamlar beni yıktı . Felluce , Ebu Garip . . . Ben işgali reddetme yolunu seç ; tim .

Hergü ; n kendimle hesaplaşıyordum . Kurbanlara sö ; z verdim , intikam alacağım diye . Eğer zalimler bundan anlarsa masumların nasıl ö ; ldü ; ğü ; nü ; anlarlardı . Ayakkabı atarak savaş suç ; lusu Bush ' a tepkimi gö ; stermek istedim . Katil ü ; lkeme geliyor , demokrasi ve ö ; zgü ; rlü ; k diye . . . Bizimle dalga geç ; er gibi . . .

George Bush ' a neden soru sormadığım soruluyor . Bize ' Bush ' a soru sormayın ' diye emir verildi . Sadece haberi aktarmakla yü ; kü ; mlü ; ydü ; k . CIA ajanları gazeteci kılığına girmişlerdi .

Bir gazeteci olarak medyadan ö ; zü ; r dilemek istiyorum . Ama ben sadece işgale karşı tepkimi gö ; stermek istedim .

Başbakan Nuri El Maliki aç ; ıklama yaparken elektrik verip , beni dö ; vü ; yorlardı . Bana işkence yaptılar . &rdquo ;