Selden zarar görenlere iyi haber

Maliye Bakanlığı, selden etkilenen mükelleflerin vergi borçlarını ertelendiğini açıkladı.

 

Maliye Bakanlığı ' nın aldığı kararla İstanbul ve Tekirdağ ' daki selden etkilenen vergi mü ; kelleflerin vergi borç ; ları 1 ay sü ; reyle ertelendi .


Bu uygulamadan yararlanmak iç ; in mü ; kelleflerin 30 Eylü ; l ' e kadar bağlı bulundukları vergi dairesine , itfaiye yada polis tutanaklarıyla birlikte başvurmaları gerekiyor .

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından , İstanbul ve Tekirdağ illerinde meydana gelen selden zarar gö ; ren mü ; kelleflere dö ; nü ; k aç ; ıklama yapıldı .

Aç ; ıklamada , sel felaketine maruz kalan mü ; kelleflere , 8 Eylü ; l 2009 da başlayıp 30 Eylü ; l 2009 tarihine kadar vermeleri gereken beyannamelerini Ekim 2009 ayında verilecek beyannameler ile birlikte vermeleri imkanı getirildiği kaydedildi .

Aynı şekilde bu beyannameler ü ; zerine ö ; denecek vergilerin ö ; deme sü ; resinin de Ekim 2009 ayında verilecek beyannameler ü ; zerine tahakkuk eden vergilerin ö ; deme sü ; resinin bitim tarihine kadar uzatıldığına işaret edilen aç ; ıklamada , &ldquo ; diğer taraftan sel felaketi nedeniyle zarar gö ; ren mü ; kelleflerin ikmalen , resen veya idarece tarh edilen ve vadesi 8 Eylü ; l 2009 ila 30 Eylü ; l 2009 tarihlerine rastlayan vergi ve cezalarının ö ; deme sü ; releri de vade tarihlerinden itibaren 1 ay sü ; reyle uzatılmıştır . &rdquo ; denildi .

MÜ ; KELLEFLER SELDEN ZARAR GÖ ; RDÜ ; KLERİNİ İSPAT EDEREK BAŞVURABİLİR

Bu uygulamadan yararlanmak isteyen mü ; kelleflerin , 30 Eylü ; l 2009 tarihine kadar bağlı oldukları vergi dairesine bir dilekç ; e ile başvurmaları gerektiği belirtilen aç ; ıklamada , başvuru sırasında selden zarar gö ; rdü ; klerini ispat eden belgelerin ( itfaiye raporu , polis tutanağı gibi ) de ibraz edilmesi gerektiği kaydedildi .