Havada 'güzel kardeşim' tartışması

Yoğun hava trafiği sebebiyle Atatürk Havalimanı'na iniş sırası beklerken 'tur atan' Türk Hava Yolları'nın Bükreş-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının pilotu ile kuledeki kadın trafik kontrolörü arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Havada 'güzel kardeşim' tartışması
 

Kadın gö ; revli anonslarda kendisine , &ldquo ; gü ; zel kardeşim&rdquo ; diye hitap eden pilota &ldquo ; Ben sizin gü ; zel kardeşiniz değilim&rdquo ; diyerek sert ç ; ıktı .

THY ' nin yaklaşık bir ay ö ; nceki Bü ; kreş-İstanbul seferini yapan 1444 sefer sayılı uç ; ağı ö ; ğle saatlerinde iniş sırasında 3 ' ü ; ncü ; olduğu iç ; in havada beklemeye başladı .

Pilot , ö ; ncelik isteyerek &ldquo ; iniş iç ; in&rdquo ; kuleyle temasa geç ; ince ilginç ; bir diyalog yaşandı .

İnternette havacılık haberleri yayımlayan ' airkule . com ' adlı sitede dü ; n yer alan kule ile pilot arasındaki diyalog şö ; yle gelişti :

Pilot : En geç ; 10 dakika iç ; inde inmem gerekiyor . Yakıtım bu kadar . Sabiha Gö ; kç ; en ' e davet ediyorum vermeyecekseniz .

Kule : İnişte 3 numarasınız . Emergency deklare ediyor musunuz?

Pilot : Efendim emergency yok . İşte yakıtım bu , en fazla 9 dakika bekleyebilirim . Fazla yakıt almıyoruz biliyorsunuz .

Kule : Emergency deklare etmiyorsanız Gö ; kç ; en ' e sizi yö ; nlendireyim .

Pilot : Eğer yakıtla mü ; saitseniz emergency deklare ediyorum . 9 dakikalık bekleme yakıtım var . İnelim , mü ; sait değilseniz Sabiha Gö ; kç ; en ' e iniyorum , tamam .

Kule : Anlatın efendim , rapor edin . Mü ; sait değil . Sağdan uç ; uş başı 090 .

Pilot : Efendim ' emergency yakıtı ' kabul etmiyorsunuz . tamam .

Kule : Efendim , ' emergency ' deklare ediyorsanız , sizi 06 iç ; in vektö ; rleyeceğim .

Pilot : Gü ; zel kardeşim daha ne sö ; yleyeyim size ' yakıtım bu ' diyorum . O saat geldiği zaman ' emergency yakıtı ' nın saati . Anlamıyorsunuz herhalde . 9 dakika sonra emergency yakıtına dü ; şü ; yorum .

Kule : Efendim emergency deklare ettiğinizi belirtirseniz sizi alacağım ben de diyorum .

Pilot : Sevgili kardeşim bir daha sö ; ylü ; yorum . Şu anda 8 dakikaya indim . 8 dakika sonra emergency yakıt ilan ediyorum . 5 geç ; e emergency yakıt ilan etmiş olacağım .

Kule : Efendim ben ' emergency deklare ediyorum ' cü ; mlesini bekliyorum sizden . Emergency yakıt ayrı bir şey . ' Ben de sizin gü ; zel kardeşiniz değilim ' bu arada .

Pilot : Lü ; tfen rapor eder misiniz? Ben 5 geç ; e emergency yakıta dü ; şü ; yorum . Şimdi de beklemedeyim tamam .