Başbakan: Basına baskı kurmaya niyetim yok

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Doğan Yayın Holding'e verilen rekor vergi cezasıyla ilgili ilk defa konuştu.

Başbakan: Basına baskı kurmaya niyetim yok
  Ö ; zgü ; r basını susturmak , engellemek , sıkıştırmak , ü ; zerinde siyasi baskı kurmak gibi niyetlerinin olmadığını sö ; yleyen Başbakan , ' İdarenin hukukun gereği olarak gerç ; ekleştirdiği bir işlemi yurt iç ; inde veya yurt dışında Tü ; rkiye ' ye yö ; nelik bir baskı unsuru olarak kullanılmasını son derece yanlış bulduğumu ifade etmek durumundayım ' dedi .
Erdoğan Ankara ' da gö ; rev yapan bü ; yü ; kelç ; ilere dü ; n akşam AK Parti Genel Merkezi ' nde iftar yemeği verdi .
Yemekte konuşan Erdoğan ö ; zellikle AB ve ABD olmak ü ; zere yurtdışından da bü ; yü ; k tepki gö ; sterilen DYH ' a yö ; nelik rekor ceza ile ilgili olarak ' Devletin kurumlarının kendilerine has yapmış oldukları rutin ç ; alışmaları kalkıp basın ö ; zgü ; rlü ; ğü ; ile karıştırmanın doğru olmadığı inancındayım ' diye konuştu .
Hü ; kü ; met olarak basının gö ; revini en iyi şekilde yerine getirmesi gereken her şeyi yapmaya hazır olduklarını kaydeden Erdoğan , ' Fakat basın ö ; zgü ; rlü ; ğü ; ile farklı konuları birbirine karıştırmak herhalde o da doğru olmasa gerek . Ben ifade ö ; zgü ; rlü ; ğü ; ç ; erç ; evesinde benim ö ; zgü ; rlü ; klerime kişisel haklarıma yapılan saldırılar karşısında ç ; ıkıp basına yö ; nelik eleştirilerimi yaparım , yapıyorum da . Basın da gayet ö ; zgü ; r bir şekilde beni eleştirdi , eleştiriyor . Ve biliyorum ki bundan sonra da eleştirecek . Biz eleştiriye değil hakarete ve iftiraya karşıyız ' ifadelerini kullandı .
' BASKI KURMAYA HAKKIM YOK '
Erdoğan şunları sö ; yledi ; ' Medyanın siyasi alanı manipü ; le etme gayretiyle karalama kampanyaları yapması hiç ; bir demokratik ü ; lkede mazur gö ; rü ; lemez . Ancak ne benim basın kuruluşları ü ; zerinde siyasi ya da ekonomik baskı kurma hakkım ve yetkim vardır ne de basın kuruluşlarının kendilerini yasalar karşısında imtiyazlı gö ; rme hak ve yetkileri vardır . Basın ö ; zgü ; rlü ; ğü ; kimseye kanun ve hukuka aykırı hareket etme ayrıcalığı tanımaz . Elbette hukukun dışına sapan , hukukun mü ; eyyidelerini gö ; rmezden gelenler de yine hukuk ç ; erç ; evesinde hukuk dairesinde gereken sonucu alacaklardır . '