SMS'le eşinden boşanma devri başladı

Eşinden boşanmak isteyen Tacik erkekleri, bu konudaki en pratik yolu keşfetti. Yurtdışında yaşayan ve eşinden ayrılmak isteyen Tacik erkeklerin boşanma işini cep telefonundan üç talak yazarak kısa mesaj gönderdikleri öğrenildi. Son yıllarda gurbette yaşan binlerce Tacik vatandaşının bu yolla eşini boşadığı belirtiliyor.

SMS'le eşinden boşanma devri başladı
 

Tacik Asia Plus haber ajansına gö ; re , ü ; lkede bu SMS ile boşananların sayısı her geç ; en gü ; n artıyor . Ö ; zellikle dış ü ; lkelere ç ; alışmak iç ; in giden Tacik erkekleri , birkaç ; yıl sonra eşine ' ü ; ç ; talak ' mesajını gö ; ndererek boşanıyor . Gelenek ve gö ; reneklerin katı bir şekilde uygulandığı ü ; lkede , konuyla ilgili resmi bir aç ; ıklama hennü ; z yapılmadı .

Tacikistan ' ın Sogdiy Bö ; lgesi Aile İşleri Devlet Komitesi Başkanı Matlü ; bü ; Saratova ' nın aç ; ıklamasına gö ; re , bu şekildeki boşanma vakaları giderek yaygınlaşıyor . Saratova ' nın aç ; ıklamasına gö ; re , Tacikistan ' da evli erkelerin ç ; oğu iş bulmak ve ç ; alışmak iç ; in gittiği yabancı ü ; lkelerde ikinci evliliğini gerç ; ekleştiriyor .

Yü ; z binlerce Tacik erkeğinin başta Rusya olmak ü ; zere yurtdışında ç ; alıştığını ifade eden yetkilikler , boşanmanın en ç ; ok bu kesim arasında olduğunu sö ; ylü ; yor . Ç ; oğu inşaat işlerinde ç ; alışan Tacikler yıllarca ü ; lkesine dö ; nemiyor . Yetkililer , eşi yurtdışında olan ailelerin sıkıntı ç ; ektiklerini zamanla boşanmaya kadar gittiklerini sö ; ylü ; yor .

Tacikistan İnsan Hakları Derneği ise yurtdışına ç ; alışmaya giden erkeklerin ü ; lkede evlenmemesi gerektiğini sö ; ylü ; yor . Derneğe gö ; re , boşanan aile sayısı binlerce ifade ediliyor .

Diğer yandan Tacikistan Diyanet İşleri Başkanlığı konuyla ilgili yaptığı aç ; ıklamada SMS ile gö ; nderilen ü ; ç ; talak mesajının boşanmak iç ; in yetersiz olduğunu duyurdu . Tacik din adamları , boşanmanın dinen kabul edilmesi iç ; in en az bir şahidin gerektiğini sö ; ylü ; yor .

Resmi olmayan kaynaklara gö ; re ; Tacikistan ' dan 1 milyon kişi yurtdışında işç ; i olarak ç ; alışıyor . İstatistiklere gö ; re yurtdışında ç ; alışan Tacik işç ; ilerin dö ; rtte ü ; ç ; ü ; erkek . TEST