Erdoğan suça teşebbüs ediyor

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kürt açılımıyla anayasa suçu işlemeye teşebbüs halinde olduğunu ileri sürdü.

Erdoğan suça teşebbüs ediyor
 

Başbakan Erdoğan ' ın Polatlı ' da yaptığı konuşmada MHP iç ; in ' ' Dağa ç ; ıkarız diyorlar , ç ; ıkarlarsa ç ; ıksınlar ' ' sö ; zlerine yazılı aç ; ıklamayla cevap veren Devlet Bahç ; eli , ' ' Başbakan Erdoğan ' ın bü ; yü ; k bir heyecanla sahip ç ; ıktığı Kü ; rt aç ; ılımı konusundaki dü ; nkü ; sö ; zleri , suç ; luların telaşını yansıtan inkâ ; r , yalan ve hezeyanlardır . Ak Parti Genel Başkanı , Tü ; rkiye ' nin milli kimliğinden rahatsızlık duyan , Tü ; rk milletini etnik temelde ayrıştırma hastalığı ile malul olan ve Tü ; rkiye ' yi bö ; lmek iç ; in model arayışını gö ; ren ilk Başbakan olarak tarihe geç ; miştir . ' ifadesini kullandı .

Ak Parti ' nin 2002 yılında iktidara geldiği dö ; nemde terö ; rü ; n neredeyse sıfıra indiği bir Tü ; rkiye devraldığını ö ; ne sü ; ren Bahç ; eli , aç ; ıklamasında şunları kaydetti : ' Aradan geç ; en 7 yılda terö ; r karşısında acz ve teslimiyet iç ; ine girmiş , terö ; rle mü ; cadeleyi bilinç ; li olarak zaafa uğratmış ve bö ; lü ; cü ; lerin ü ; mit ve cesaret kaynağı olmuştur . Kanlı terö ; r ö ; rgü ; tü ; ne ve maşalarına silah zoru ile bö ; lü ; cü ; emellerine siyasi yollardan ulaşma ü ; midi aşılamıştır . Bö ; lü ; cü ; lere bu cesareti veren Başbakan iç ; in şimdi tahsilâ ; t dö ; nemine girilmiştir . Kapı kapı gezerek tanıtımını yapmaya ç ; alıştığı yıkım projesinin amacı budur . Başbakan ' ın ortak akıl arayışı adı altında yapmaya ç ; alıştığı ihanete ortaklık arayışıdır . Bu yıkım projesini ' demokratik aç ; ılım ' , ' kardeşlik , milli birlik ve bü ; tü ; nlü ; k projesi ' gibi ambalajlarla pazarlamaya ç ; alışması gerç ; ek niyetlerini beyhude gizleme ç ; abasıdır . Kan akması son bulsun , şehit anneleri ağlamasın diyerek bu yıkım projesine toplumsal destek araması ve şehit ailelerini buna alet etme hayâ ; sızlığını gö ; stermesi , aziz şehitlerimizi sinsi amaç ; ları iç ; in asıl istismar edenin kendi olduğunu ortaya koymaktadır . Buna karşı ç ; ıkanları terö ; rle beslenenler olarak karalamaya ç ; alışan Başbakan ve arkadaşları iç ; in bö ; lü ; cü ; lü ; k yeni siyasi istismar zemini ve rant kapısı haline gelmiştir . ' '