TSK'dan kritik atamalar

Albay Dursun Çiçek imzalı belgenin ortaya çıkmasıyla sorgulanan üst düzey askerler, kritik yerlere atandı.

TSK'dan kritik atamalar
 

Sorgulanan 8 albay , hayati ö ; nemdeki yerlere geldi . İşte o isimler :

Albay Dursun Ç ; iç ; ek ' le birlikte Ergenekon soruşturması kapsamında sorgulanan kurmay albaylar , Deniz Kuvvetleri ' nde birbirinden ö ; nemli yerlere tayin edildi ya da bu mevkilerde tutuldu . Uzmanlara gö ; re TSK atamalarda spekü ; lasyonları değil liyakatı dikkate aldı .

ERGENEKON Soruşturması kapsamında geç ; en haziranda cephanelikler ve telefon dinlemelerine dek ç ; eşitli iddialar kapsamında ifadeleri alınan deniz kurmay albaylar TSK ' da kritik noktalara atandı . Ağustos başında gerç ; ekleşen Askeri Şû ; ra ' da gö ; zler sadece Genelkurmay tarafından doğru olmadığı gerekç ; esiyle kağıt parç ; ası olarak tanımlanan ' irtica ile mü ; cadele planı ' nda imzası bulunduğu iddia edilen Kurmay Albay Dursun Ç ; iç ; ek ' in ü ; zerinde yoğunlaşmıştı .

Ancak , Haziran sonunda Ç ; iç ; ek ' le birlikte biri emekli sekiz deniz kurmay albayın daha Ergenekon Soruşturmasında ifadeleri alınmıştı . Bunlardan Kurmay Albay Levent Gö ; rgeç ; daha sonra Askeri Şû ; ra ' da alınan kararla Tuğamiralliğe terfi etmişti .

TSK ' da albaylarla ilgili gerç ; ekleşen son atamalarla geriye kalan isimler de Deniz Kuvvetleri ' nde parlak mevkiler olarak kabul edilen birbirinden ö ; nemli yerlere tayin edildi ya da bu mevkilerde tutuldu . Bö ; ylece , kimi uzmanlara gö ; re , TSK ' da , atamalarda mevcut spekü ; lasyonlara değil , Gö ; rgeç ; ' in amiralliğe terfisinde olduğu gibi , gerç ; ek liyakata bakıldığı mesajı bir kez daha verilmiş oldu .

İŞTE YENİ GÖ ; REVLERİ

Ergenekon soruşturması kapsamında ifadeleri alınan deniz kurmay albaylar amiralliğe giden yolda ç ; ok kritik olarak kabul gö ; ren şu noktalara atandı :

* Kur . Albay Levent Gö ; rgeç ; : Tuğamiralliğe terfi etti ve Ege Deniz Bö ; lge Komutanı oldu .
* Kur . Albay Dora Sungunay : Hü ; cumbot Filo komuta katı . ( Genelkurmay Karargahındaki ofisi aranmak istenmişti . )
* Kur . Albay İ . Koray Ö ; zyurt : Aksaz Deniz Ü ; ssü ; Kurmay Başkanı
* Kur . Albay Şafak Yü ; rekli : Donanma Harekâ ; t Başkanı
* Kur . Albay Tayfun Duman : Firkateyn Komodoru . ( Komodorluk , Deniz kuvvetleri ' nde alay ya da harekat komutanlığına eş makam olarak kabul ediliyor . )
* Kur . Albay Muharrem Nuri Alacalı : Hü ; cumbot Komodoru
* Kur . Albay Mert Yanık : Kendi isteği ile emekli oldu .
* Kur . Albay Dursun Ç ; iç ; ek : Tü ; rkiye ' ye gerç ; ek mi sahte mi olduğu konusunda haftalarca meşgul eden son olarak da Genelkurmay ' ın ' takipç ; isi ' olduğu mesajını verdiği ' irtica ile mü ; cadele ' belgesinde imzası olduğu iddia edilen Ç ; iç ; ek ' in ise Genelkurmay Karargahı ' nda gö ; revli olduğu belirtiliyor . Genelkurmay Başkanlığı , Ağustos başındaki Şura toplantısı sonunda , terfi edememesi ü ; zerine yapılan spekü ; lasyonlar ü ; zerine , Deniz Piyade Kurmay Albay Ç ; iç ; ek ' in kadrosunun dolu olması nedeni ile terfi edemediğini aç ; ıklamıştı .

MGK SÜ ; RERKEN GÖ ; ZALTINA ALINMIŞLARDI

30 Haziran ' da Ergenekon soruşturmasının da ele alındığı kritik MGK sü ; rerken , İstanbul ' da Albay Dursun Ç ; iç ; ek ' le birlikte biri emekli sekiz subay daha gö ; zaltına alındı . İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ' nın Beşiktaş ' taki adliye binasına getirilen subaylar 10 saat sorgulandıktan sonra , Albay Dursun Ç ; iç ; ek ' İrtica ile Mü ; cadele Eylem Planı ' nın altında imzası olduğu gerekç ; esiyle tutuklandı . Serbest bırakılan sekiz subayın , dö ; rdü ; nü ; n denetimli serbestlik kararıyla yurtdışına ç ; ıkışları yasaklandı . Dursun Ç ; iç ; ek de 18 saat sonra serbest bırakıldı .