Sağlık çalışanına müjde

2009 toplu görüşmeleri ücret zammı konusunda uzlaşmazlıkla sonuçlanırken ücret dışındaki 40 konuda mutabakat sağlandı. 300 bin sağlık çalışanı, döner sermayesi düştüğü durumlarda, yıllık izin ve rapor dönemlerinde ek ödeme alacak.

Sağlık çalışanına müjde
 

Toplu gö ; rü ; şmelerde sağlık ve sosyal hizmet ç ; alışanları adına masaya oturan Sağlık-Sen , dö ; ner sermayelerini alamayan , eksik alan veya dö ; ner sermaye geliri dü ; şü ; k olan yaklaşık 150 bin sağlık ç ; alışanı ile yıllık izin ve rapor dö ; nemlerinde sadece maaşla yetinmek durumunda kalan tü ; m sağlık ç ; alışanlarının mağduriyetinin giderilmesi iç ; in her ay ek ö ; deme yapılması talebinde bulundu . Talep doğrultusunda , hü ; kü ; metin eşit işe eşit ü ; cret politikasıyla uyguladığı ek ö ; demeden , dö ; ner sermaye aldıkları iç ; in yararlanamayan sağlık ç ; alışanlarına da dö ; ner sermaye gelirlerinden mahsuplaşmak kaydıyla her ay ek ö ; deme yapılması kararlaştırıldı . Dü ; zenleme yü ; rü ; rlü ; ğe girdiğinde sağlık ç ; alışanları , dö ; ner sermaye gelirleri dü ; şü ; k olsa dahi her ay ek ö ; deme tutarı olan 308 TL ' yi maaşlarıyla birlikte alabilecek . Ayrıca yıllık izin , şua izni ve raporlu dö ; nemlerde dö ; ner sermaye alamayan tü ; m sağlık ç ; alışanları da ek ö ; deme alacak .

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaç ; ar , bir ç ; ok il ve ilç ; ede sağlık ocağı ve devlet hastanesinde ç ; alışan personelin 70-200 TL arasında dö ; ner sermaye aldığını , ç ; oğu kurumda ise hasta sirkü ; lasyonunun yetersizliği nedeniyle dö ; ner sermaye alamayan ç ; ok sayıda sağlık ç ; alışanının olduğunu belirtti . Toplu Gö ; rü ; şme Tutanağıyla imza altına alınan bu konu ç ; erç ; evesinde , Maliye Bakanlığı yetkilileri ile de detaylı gö ; rü ; şmeler gerç ; ekleştirildiğini ifade eden Kaç ; ar , &ldquo ; Dü ; zenleme yü ; rü ; rlü ; ğe girdiğinde , sağlık ç ; alışanları bu ay dö ; ner alabilecek miyim , ne kadar alacağım gibi bir kaygı iç ; inde olmayacaktır . Her ay maaş ve ek ö ; demeyi garanti gelir olarak alabileceklerdir&rdquo ; dedi .

Kaç ; ar , dö ; ner sermayeleri kesildiği iç ; in yıllık izne ç ; ıkamayan , gö ; revi başında uğradığı kaza nedeniyle ç ; alışamadığından ö ; tü ; rü ; dö ; ner sermayeleri kesilerek adeta cezalandırılan sağlık ç ; alışanlarının uğradığı mağduriyetin bu dü ; zenleme ile ortadan kalkacağını kaydetti .