Obama'yı şaşırtan protesto

Washington'da on binlerce kişi Obama yönetiminin sağlık reformunu protesto gösterisi yaptı.

Obama'yı şaşırtan protesto
 

Gö ; stericiler Beyaz Saray ' ın ö ; nü ; nden Kongre binasının bulunduğu Capitol Hill ' e kadar yü ; rü ; dü ; . Gö ; stericiler taşıdıkları pankartlarda Barack Obama ' yı Nazi diktatö ; rü ; Hitler ' e benzetti . Gö ; steriler Başkan Obama ' nın reforma destek arayışı ç ; erç ; evesinde Minneapolis ' te bir miting dü ; zenlediği sıraya rastladı . .

15 bin kişilik bir kitleye seslenen Obama , yurtiç ; i siyasi gü ; ndeminin bir numaralı konusu olan sağlık alanında hiç ; bir değişim olmamasını kabul etmeyeceğini sö ; yledi . Obama ö ; zel ç ; ıkar gruplarının ' her şeyin olduğu gibi sü ; rmesini sağlamaya yö ; nelik eski taktiklerini kullanmasına ' izin vermeyeceğini sö ; yledi . ABD Başkanı Barack Obama sağlık sisteminde reform planlarını Beyaz Saray ' a gelir gelmez başlıca ö ; nceliklerinden biri yaptı . Obama , 2009 yılı iç ; inde reform yasasını geç ; irme sö ; zü ; vermişti . Ancak Kongre , Obama ' nın Amerikan sağlık sisteminde planladığı kö ; klü ; değişim ü ; zerinde anlaşamıyor . Bu nedenle sağlık reformu Obama ' nın siyasi karnesi aç ; ısından ö ; nemli bir sınav olarak gö ; rü ; lü ; yor .

ŞU AN SAĞLIK SİSTEMİ NASIL İŞLİYOR

Diğer sanayileşmiş ü ; lkelerin aksine ABD ' de herkesin bedava faydalanabildiği bir ulusal sağlık sigortası yok . ABD ' de sağlık sigortası almak bireylerin ü ; zerine dü ; şen bir sorumluluk . Birç ; ok Amerikalı bunu işvereni aracılığıyla sağlıyor , ya da kendine ö ; zel sağlık sigortası temin ediyor . Sağlık sigortalarının ç ; oğunluğunda dü ; zenli olarak prim ö ; deniyor . Ayrıca kimi durumlarda , sigorta ö ; demeyi yapmadan ö ; nce hastadan tedavinin bir kısmını ö ; demesi de istenebiliyor . Farklı poliç ; elere gö ; re ö ; denen miktarlarda değişiklik gö ; steriyor . 65 yaş ü ; zerindeki herkes Medicare isimli devlet sağlık sisteminden yararlanabiliyor . Dü ; şü ; k gelirli aileler , ç ; ocuklar , hamile kadınlar ve belirli sakatlıkları olanlar da Medicare ' den faydalanabiliyor .

Buna ilaveten ç ; ocuk hastalara yö ; nelik devletin sağladığı bir başka sağlık hizmeti daha var . Gaziler iç ; in de benzer bir sağlık sigortası mevcut .