Kurtarmak isterken öldürüyorlardı!

Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'nde, iki otomobilin çarpışmasıyla meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı. Otomobilde sıkışan 46 yaşındaki Ramazan Yamaç ise polis, itfaiye ve sağlık görevlilerinin bulunduğu ortamda, çevredekiler tarafından demir çubuk ve halat kullanılarak ilkel yöntemlerle 45 dakikada kurtarılabildi.

Kurtarmak isterken öldürüyorlardı!
 

Sabah saatlerinde Halfeti ' ye gitmek iç ; in 63 LS 831 plakalı otomobiliyle yola ç ; ıkan Ramazan Yamaç ; , Kelaynak yolunda karşı yö ; nden gelen 24 yaşındaki Murat Kayar yö ; netimindeki 27 N 0405 plakalı otomobille kafa kafaya ç ; arpıştı . Kazada yaralanan , sü ; rü ; cü ; lerden Murat Kayar ile yanında bulunan 57 yaşındaki Celal Baykal ç ; ağrılan ambulanslar ile Birecik Devlet Hastanesi ' ne gö ; tü ; rü ; ldü ; . Kazada , Ramazan Yamaç ; ise ö ; n tarafı hurdaya dö ; nen otomobilde , sü ; rü ; cü ; koltuğu ile direksiyon arasına sıkıştı .

Acı iç ; erisinde kıvranan ve yardım isteyen Yamaç ; ' ın kurtarılması iç ; in itfaiye ve sağlık gö ; revlilerinden yardım istendi . Olay yerine gelen polis , 112 ve itaifye gö ; revlileri , Yamaç ; ' ı sıkıştığı yerden kurtarmak iç ; in ç ; alışmalara başladı . Tü ; m uğraşlara rağmen kurtarılamayan Yamaç ; , acı iç ; erisinde kıvranırken , trafiğe kapanan yolda araç ; larından inip kaza yerine gelen ç ; evredikeler devreye girdi . Polis , itfaiye ve sağlık gö ; revlilerinin de izlemekle yetindiği kurtarma ç ; alışmalarında , bir kişi , aracından getirdiği halatı Yamaç ; ' ın iç ; inde bulunduğu otomobilin sü ; rü ; cü ; kapısına bağlayarak itfaiye aracı ile ç ; ektirip esnetme yö ; ntemine başvurdu . İtfaiye aracının bu ç ; alışması sırasında ç ; ok sayıda kişi , aracın kapısını elleriyle iterek esnetmeye ç ; alıştı . Ancak , bunda da başarılı olunamazken , acı ç ; eken Yamaç ; ' ı kurtarmak iç ; in bu kez uzun demir bir ç ; ubuk getirildi . Aracın iç ; erisine giren bir kişi , demir ç ; ubuk ile sü ; rü ; cü ; koltuğunu geriye doğru esnetmeye ç ; alıştı . Onlarca kişinin de destek verdiği demir ç ; ubuklu kurtarma girişimi de sonuç ; getirmedi . Son olarak kaza yerine gelen doktorların uyarısı ile kurtarma ç ; alışmalarına katılan ve izleyen kalabalık dağıtıldıktan sonra , Yamaç ; ' ın oturduğu koltuğun yerinden oynatılarak ayakları sıkıştığı yerden kurtarıldı .

Otomobilden ç ; ıkarılan Yamaç ; , hazır bekletilen ambulans ile Birecik Devlet Hastanesi ' ne gö ; tü ; rü ; lü ; rken , kalabalık bu kez kaza yapan otomobilleri uzun sü ; re incelemeye başladı . Yaklaşık bir saat kapanan Kelaynak yolu , kurtarma ç ; alışmasının tamamlanmasıyla yeniden trafiğe aç ; ılırken , kazayı duyan ve gö ; zyaşı dö ; kerek olay yerine gelen Yamaç ; ' ın yakınları da polisler tarafından sakinleştirilerek hastaneye yö ; nlendirildi .

Hastanede tedavisine başlanan Yamaç ; ' ın , her iki ayağında da ç ; atlaklar oluştuğu ve sağlık durumunun iyiye gittiği ö ; ğrenilirken , kazayla ilgili soruşturma sü ; rdü ; rü ; lü ; yor .