Kontürlü cep dönemi bitiyor!

BTK, haberleşme sektöründe çok ses getirecek bir adımla 'kontör' uygulamasına son vermeye hazırlanıyor.

Kontürlü cep dönemi bitiyor!
 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ' nun , bu konuda yaptığı ç ; alışmanın ö ; ngö ; rü ; len zaman dilimi iç ; inde tamamlanması halinde operatö ; rler , 6 aylık geç ; iş dö ; nemin ardından abonelerine ' sü ; re ' satışı yapacak .

SADECE TÜ ; RKİYE VE SURİYE ' DE VAR
Sabah gazetesinin haberine gö ; re , BTK ' dan ü ; st dü ; zey bir yetkili , dü ; nyada Tü ; rkiye ve Suriye dışında hiç ; bir ü ; lkede ' kontö ; r ' uygulamasının kalmadığını belirterek , ' Tü ; rkiye ' de , bu konuda yeni sisteme geç ; mek iç ; in ç ; alışma yapıyor . Ç ; alışmada , işin usul ve esasları belirlenecek . 6 aylık geç ; iş dö ; neminin ardından operatö ; rler , abonelerine ö ; rneğin 100 kontö ; r satmak yerine 100 dakika satışı yapacak . Aboneler , kaç ; dakika konuşacaklarını net olarak bilecek ' dedi .

ŞEFFAFLAŞACAK
GSM operatö ; rlerinin ö ; n ö ; demeli hat sahibi abonelere , ' ne zaman , kimle ve ne kadar sü ; reyle ' gö ; rü ; şme yaptığını bildiren ayrıntılı fatura gö ; ndermediğini anımsatan aynı yetkili , ' Kurum , bu konuda da ç ; alışma yapıyor . Ö ; n ö ; demeli hat sahibi aboneler de gö ; rü ; şmelerine ilişkin ayrıntıları gö ; rebilecek ' diye konuştu . BTK daha ö ; nce de kontö ; rlerin 20 saniyede sabitlenerek eşitlenmesi konusunda bir karar almıştı .

KONTÖ ; RE AYRINTILI FATURA
Ö ; n ö ; demeli hat sahibi abonelerden bir bö ; lü ; mü ; BTK ' ya , daha az sü ; rede kontö ; rlerinin bittiği şikâ ; yetinde bulundu . Kurum , buna karşı ayrıntılı fatura uygulamasını başlatıyor .

KONTÖ ; RDE ŞİKAYET VAR
Yetkililer , ç ; alışma sonunda ' kontö ; r ' uygulamasına devam kararının ç ; ıkma olasılığı ile ilgili , ' Uygulama , devam etsin de denebilir ama ç ; ok şikâ ; yet alıyoruz . Aboneler ' Şu kadar kontö ; rü ; m olması gerekirdi , şu kadar kalmış ' diyor ' dedi .