Erdoğan'dan Türk-Kürt şiiri

Başbakan Erdoğan’ın, Kürt açılımının tartışıldığı Bakanlar Kurulu toplantısında, Türklerle Kürtlerin bir ağacın iki dalı olduğu mesajı veren bir şiir okuduğu ortaya çıktı.

Erdoğan'dan Türk-Kürt şiiri
 

Başbakan Erdoğan ' ın , Kü ; rt aç ; ılımının tartışıldığı Bakanlar Kurulu toplantısında , Tü ; rklerle Kü ; rtlerin bir ağacın iki dalı olduğu mesajı veren bir şiir okuduğu ortaya ç ; ıktı . Şemsi Belli ' nin &ldquo ; Bir bü ; tü ; nü ; n ç ; ift yarısı&rdquo ; adlı şiirini Erdoğan ' a , şair Bedirhan Gö ; kç ; e ' nin gö ; nderdiği ö ; ğrenildi .

Erdoğan ' ın Bakanlar Kurulu ' nda şiir okuduğunu Başbakan Yardımcısı Bü ; lent Arınç ; aç ; ıkladı . Arınç ; , ö ; nceki akşam eşi Mü ; nevver Arınç ; ile Ankara Bü ; yü ; kşehir Belediyesi ' nin Altınpark ' ta dü ; zenlediği &ldquo ; Ramazan Ayı Kü ; ltü ; rel Etkinlikleri&rdquo ; kapsamında sahne alan Bedirhan Gö ; kç ; e ' nin programını izledi . Gö ; kç ; e , programın bir bö ; lü ; mü ; nde Arınç ; ' tan bir şiir okumasını istedi . Arınç ; , bunun ü ; zerine Necip Fazıl Kısakü ; rek ' in &ldquo ; Nakarat&rdquo ; adlı şiirinden birkaç ; kıtayı okudu .

Gö ; kç ; e ' nin Erdoğan ' a mektupla bir şiir gö ; nderdiğini , Erdoğan ' ın da bu şiiri Bakanlar Kurulu ' nda okuduğunu anlatan Arınç ; , şunları sö ; yledi :

' ERDOĞAN OKUYACAK '

&ldquo ; Ö ; zellikle bugü ; n Tü ; rkiye ' yi ç ; ok yakından ilgilendiren . . . Aslında kardeşiz , bin yıldan bu yana . Ama bizi birbirimize dü ; şü ; rme gayreti iç ; inde olanlara karşı , Tü ; rkü ; n ve Kü ; rdü ; n aslında bir ve beraber olduğunu , bir ağacın iki dalı olduğunu , birbirleriyle et ve tırnak gibi , bugü ; ne kadar bü ; tü ; nlü ; k iç ; inde yaşadığını sö ; yleyen ç ; ok gü ; zel bir şiirdi . &ldquo ;

İŞTE ERDOĞAN ' IN OKUDUĞU ŞİİR

BİR BÜ ; TÜ ; NÜ ; N Ç ; İFT YARISI

Lo gardaşım ne soriysin
Beni boşuna yoriysin

Kü ; rt de , Tü ; rk de
Bir silahın yarısı
Biri namlu
Biri gundah
İnanmazsan aç ; tarihi
Horasan ' dan bu yana
Geç ; mişe bah!

Aynı kö ; kten su yü ; rü ; mü ; ş gö ; vdeye
Gö ; vdenin ü ; st yanı ç ; atal
Her ç ; atalda
Bir gü ; ç ; lü ; dal
Dalın ü ; stü ; nde yemişler

Dallar farklı , gö ; vde aynı ,
Kö ; k aynı birine Tü ; rk , birine Kü ; rt demişler

Kü ; rt Ziya ' ydı Ziya Gö ; kalp
Tü ; rkç ; ü ; lü ; ğü ; n esasını yaratan
Fırat-Dicle birbirine karışmış
Belli değil alan satan

Aynı mezarlıkta yanyana uyur
Anan-baban , deden-atan

Kü ; rt de , Tü ; rk de
Bir bü ; tü ; nü ; n yarısı
Birinin anası anam
Ö ; tekinin anası emmim garısı

Kader bizi aynı yü ; nden eğirmiş
Gara , yeşil , gırmızı , mor
Boyamıza sarı girmiş , al girmiş
Ayırmak zor

Tek kilimde bir ç ; ift nakış yanyana
Can vermişiz
Gan vermişiz
Aynı cana

Lo gardaşım , ne soriysin?
Beni
Boşuna yoriysin . . .