Emine Ayna: Talimatları ben verdim

DTP'li Ayna'dan ilginç sözler: “Onlara talimatı DTP Eşbaşkanı olarak ben verdim!” Diyarbakır Koşuyolu Parkı'nda 12 Eylül 2006 tarihinde 7'si çocuk 10 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırının yıldönümü nedeniyle anma töreni düzenlendi.

Emine Ayna: Talimatları ben verdim
 

Patlamanın meydana geldiği Koşuyolu Caddesi ' ndeki anma tö ; renine DTP Eşbaşkanı Emine Ayna , DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel , DTP İl Başkanı Fırat Anlı ' nın yanı sıra patlamada hayatını kaybeden Hasan Marangoz ' un annesi Gü ; listan Marangoz , annesi ve 4 kardeşini kaybeden 9 yaşındaki Barış Demir katıldı . Ayna , kayıp yakınlarının oturma eylemine de katılarak destek verdi . Tü ; rkiye ' de savaş yaşandığını ve bu nedenle demokrasi ve adalet mü ; cadelesi verenlerin , yok edildiğini iddia eden DTP Eşbaşkanı Ayna , ' 12 Eylü ; l tarihi Tü ; rkiye iç ; in kara bir gü ; ndü ; r . Bu parkta kimler olduğunu artık bildiğimiz iç ; in faili meç ; hul demeyeceğim . Artık bildiğimiz ç ; evreler tarafından konulan bomba , 10 insanımızın ö ; lü ; mü ; ne neden oldu . Ailelere iyi bakın ; yalnızca Diyarbakır ' a değil , Tü ; rkiye ' nin her yerine bakın . Canları yanıyor , eşlerini , babalarını yitirmiş olmalarına rağmen savaş , intikam ve ö ; lü ; m demediler . Hangisine sorarsanız ağızlarından barış ç ; ıkacak , kimse ö ; lmesin diyecekler . Bu sö ; zleri ç ; ocuklarını kaybedenler sö ; ylü ; yor . Eşlerini , babalarını ve kardeşlerini resimlerini tutuyorlar ve onları kaybeden iç ; in de aynı şeyi sö ; ylü ; yorlar ' dedi .

' SİLAHLI HAK ARAMA YÖ ; NTEMİ ' OLARAK GÖ ; STERDİ

Tarihle yü ; zleşmeden demokrasi aç ; ılımının mü ; mkü ; n olmayacağını ileri sü ; ren DTP Mardin Milletvekili Emine Ayna , ' Demokrasi aç ; ılımından sö ; z ediyoruz . Tarihle yü ; zleşmeden demokrasi aç ; ılımı mü ; mkü ; n mü ; dü ; r? Barışı hedeflemeyen bir ç ; ö ; zü ; m mü ; mkü ; n mü ; dü ; r? Operasyonlar hala devam ederken , biz ç ; ö ; zü ; mü ; nasıl tartışacağız? Ö ; lü ; mler devam ederken mü ; mkü ; n mü ; dü ; r? Silahlar sussun , ö ; lü ; mler dursun diyoruz . Peki sö ; ylerimsiniz demokratik siyaset kanallarının aç ; ılmadığı yerde , insanları hangi hak arama yö ; ntemlerine yö ; nlendirmiş olursunuz? ' ifadelerini kullandı .

' BENİ DE Ö ; LDÜ ; RÜ ; N '

KCK ' nın sö ; zde Tü ; rkiye Meclisi ' ne yö ; nelik yapılan 2 ' nci dalga operasyonu anımsatan DTP ' li Ayna ' Diyarbakır ' da Şırnak ' ta dü ; n arkadaşlarımız gö ; zaltına alındı . ' Operasyonlar 14 Nisan ' ın devamıdır ' diyorlar . Bu , savaşta ısrarın devamıdır . Bu , demokrasi aç ; ılımı değildir . Demokrasi sadece bana değildir . 14 Nisan ' da tutuklamış olduğunuz arkadaşlarım neyle suç ; landıysa aynı suç ; ları biz de işliyoruz . DTP ' nin eşbaşkanı olarak benim talimatımla yapılmış eylem ve etkinliklerdir . Aynı suç ; ları ben de işliyorum , gelin alın beni . Demokrasi ve ö ; zgü ; rlü ; k mü ; cadelesi veren bu arkadaşlarımızı ö ; ldü ; rdü ; nü ; z , gelin beni de ö ; ldü ; rü ; n . Ç ; ö ; zü ; mü ; burada arıyorsanız gelin hepimizi tutuklayın ' diye konuştu .

Ö ; LENLER KARANFİLLERLE ANILDI

DTP Eşbaşkanı Ayna ' nın da aralarında bulunduğu grup , patlamanın meydana geldiği yere karanfil bıraktı . Patlamada oğlu Hasan Marangoz ' u kaybeden anne Gü ; listan Marangoz , olay yerinde fenalık geç ; irdi , Acılı anne , ' Oğlumu ö ; ldü ; renler umarım 200 yıl yaşar ve Allah onlara her gü ; n bu acıları yaşatsın ' tepkisinde bulundu . Patlamada 4 kardeşini ve annesini kaybeden ve kendisi de ağır yaralı olarak kurtarılan Barış Demir , anne ve kardeşlerinin ö ; ldü ; ğü ; yere karanfil bıraktı , annesi ve kardeşlerini ö ; zlediğini sö ; yledi .