Yağmurda 2. dalgaya dikkat

Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul'un Avrupa yakası, Amasya, Tokat, Kırklareli ve Tekirdağ'da cuma günü kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Yağmurda 2. dalgaya dikkat
 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' nden yapılan meteorolojik uyarıda , Batı Karadeniz , Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul ' un Avrupa yakası , Amasya , Tokat , Kırklareli ve Tekirdağ ' da saat 23 . 59 ' a kadar sü ; recek gö ; k gü ; rü ; ltü ; lü ; sağanak beklendiği bildirildi .

Rize , Trabzon ve Hopa başta olmak ü ; zere Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında gece yarısından itibaren yarın saat 18 . 00 ' e kadar kuvvetli sağanak ve gö ; k gü ; rü ; ltü ; lü ; sağanak beklendiğinin kaydedildiği uyarıda , vatandaşların ani sel , su baskını ve yıldırım dü ; şmesine karşı dikkatli olmaları istendi .

BAKAN UYARDI

Ç ; evre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da , cuma gü ; nü ; iç ; in kuvvetli yağış uyarısı yapıldığını hatırlatarak , ' Dü ; zce ' den başlayarak Sakarya , Kocaeli , İstanbul ve Tekirdağ ' da yaşayan vatandaşların , ilgili kurum ve kuruluşların ve belediyelerin mutlaka dikkatli olmaları gerekiyor ' dedi .

İstanbul Bü ; yü ; kşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinde ( AKOM ) , Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve İç ; işleri Bakanı Beşir Atalay ' ın katılımıyla dü ; zenlenen basın toplantısında konuşan Bakan Eroğlu , İkitelli ' de metrekareye 227 . 6 kilogram yağış dü ; ştü ; ğü ; nü ; belirterek , bu bö ; lgede yıllık ortalama yağış miktarı gö ; z ö ; nü ; nü ; ne alındığında neredeyse bir yılda yağan yağışın ü ; ç ; te birinden fazlasının 48 saatte buraya dü ; ştü ; ğü ; nü ; anlattı . Sel baskınlarında hayatını kaybedenlere rahmet , yaralılara şifa dileyen Eroğlu , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın talimatıyla kendisinin Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ve İç ; işleri Bakanı Beşir Atalay ile bö ; lgeye geldiklerini sö ; yledi .

Silivri , Selimpaşa , Ç ; atalca ve İkitelli ' de sabahtan itibaren incelemeler yaptığını anlatan Eroğlu , ' Bü ; yü ; k bir afet , bü ; yü ; k bir hasar var . Hü ; kü ; metimiz bu yaraların sarılması iç ; in elinden gelen gayreti sarf edecektir ' diye konuştu . Başbakan Erdoğan tarafından Başbakanlık Yardım Fonu ' ndan , Silivri ve Ç ; atalca ' ya 1 ' er milyon lira gö ; nderildiğini belirten Eroğlu , hasar tespit ç ; alışmalarına da başlandığını , Silivri ' deki hasar tespit ç ; alışmalarının yü ; zde 80 ' inin tamamlandığını sö ; yledi .

Eroğlu , Selimpaşa ' daki ç ; alışmaların , yazlıkç ; ıların evlerindeki hasarın tespit edilebilmesi iç ; in birkaç ; gü ; nü ; alacağını vurgulayarak , konuşmasını şö ; yle sü ; rdü ; rdü ; ; ' Bu , gerç ; ekten bü ; yü ; k bir afet . Burada bazı hatalar olduğunu ifade etmek istiyorum . Bazı yerlerde dere yataklarına molozlar dö ; kü ; lmü ; ş , bazı yerlerde tamamen daraltılmış ve dere yataklarına gecekondu şeklinde binalar yapılmış . Yani dere akacak yeri olmayınca kabarıyor ve sel oluşuyor . Bunun iç ; in mutlak suretle gereken tedbirleri almamız gerekir . '

Eroğlu , yeni bir yağış uyarısı yapıldığını hatırlatarak , ' Cuma gü ; nü ; kuvvetli bir yağışın olacağı uyarısı var . Dü ; zce ' den başlayarak Sakarya , Kocaeli , İstanbul ve Tekirdağ ' da yaşayan vatandaşların , ilgili kurum ve kuruluşların ve belediyelerin mutlaka dikkatli olmaları gerekiyor ' diye konuştu .

İstanbul Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da ç ; ok ciddi ö ; lç ; ekte maddi hasarın ortaya ç ; ıktığı afette , adeta tırların bir konserve kutusu gibi sü ; rü ; klendiğini , arabaların savrulduğunu belirterek , Aç ; e ' deki tusunami hareketinin sanki burada da yaşandığını ifade etti .

Bu olayın , insan gü ; cü ; nü ; n ç ; ok ö ; tesinde doğal afet boyutunda olduğunu vurgulayan Topbaş , Başbakan Erdoğan ' ın gelişmeleri ç ; ok yakından takip ettiğini sö ; yledi .