Açılımı onlar değerlendirecek

Sezen Aksu, Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan gibi ünlüler partililere ders vermeye davet edilecek.

Açılımı onlar değerlendirecek
 

AK Parti yö ; netimi , bu yıl ' Kü ; rt aç ; ılımı ' konusunun işleneceği Siyaset Akademesi ' nde ders vermesi iç ; in 120 kişilik taslak liste oluşturdu . Listede Cem Yılmaz ile Kü ; rt aç ; ılımına destek verdiğini belirten Sezen Aksu da yer alıyor . Yılmaz ve Aksu teklifi kabul ederlerse , Siyaset Akademisi ' nde 5 Ekim ' de başlayacak derslere katılıp ' Kü ; rt aç ; ılımı ' nı değerlendirecek .

Akşam gazetesinin haberine gö ; re Akademi Koordinatö ; rü ; Ercan Demirci demokrasinin ç ; oğulcu bir rejim olduğunu vurgulayarak , ' Siyaset Akademisi ile ü ; lkemiz demokrasisinin gelişmesi iç ; in bir adım daha atılacak . Akademisyen , siyasetç ; i , sanatç ; ı ve yazarları alanlarında sunumlar yaparak katkıda bulunacak ' diye konuştu .

' Ö ; ZGÜ ; RLÜ ; K ' DERSİNİ LİVANELİ VERECEK

Cem Yılmaz ve Sezen Aksu gibi isimlerin yanı sıra bestelediği ' Ö ; zgü ; rlü ; k ' şarkısını bir GSM şirketine sattığı iç ; in eleştirilen Zü ; lfü ; Livaneli ve Yılmaz Erdoğan ' da Siyaset Akademisi ' ne davet edilmesi dü ; şü ; nü ; len isimler arasında yer alıyor . Eski politikacılardan Korkut Ö ; zal ' ın da bulunduğu listenin bir sü ; rpriz ismi de gazeteci Mehmet Ali Birand oldu .

SEMİNERE NOBEL CİLASI

AK Parti ' nin listesinde sanatç ; ıların yanı sıra edebiyat dü ; nyasından isimler de dikkat ç ; ekiyor . Nobel ö ; dü ; llü ; Orhan Pamuk , Yaşar Kemal ve Elif Şafak listede .

' YABANCI DAMAT ' DA LİSTEDE

Siyaset Akademisi ' nde ders vermesi istenen isimler arasında Tü ; rkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkanı Joost Lagendijk de bulunuyor . Lagendijk , 2006 yılında gazeteci Nevin Sungur ile evlenmişti .

İNALCIK , ORTAYLI , YAYLA

120 kişilik listede Kapatılan DEHAP ' ın eski Genel Başkanı Murat Bozlak , Aydın Menderes , tarihç ; i Halil İnalcık ve İlber Ortaylı , sosyolog İsmail Beşikç ; i de bulunuyor . Zaman gazetesi yazarı Mü ; mtazer Tü ; rkö ; ne , Prof . Atilla Yayla da listedeki akademisyenler arasında .