Topbaş çaresiz kalmış!

Son 80 yılın en büyük yağışının birkaç saat içinde İstanbula düştüğünü belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'Bu gibi hallerde insanoğlu çaresiz kalıyor' diye konuştu

Topbaş çaresiz kalmış!
 

AKOM ' da dü ; zenlediği basın toplantısında konuşan Topbaş , yaşanan felaketle birlikte kent genelindeki sıkıntının ç ; ok ciddi boyutlara ulaştığını belirtti .

Toplamda 23 kişinin hayatını kaybettiğini kaydeden Başkan , ' Maalesef Tü ; rkiye ' de acılar ü ; zerine dahi siyaset yapabilenler var . Benim Bosna ' ya gittiğimden bahsedenler var . Bu kadar acımasızca ve maalesef tamamen bu dumanlı havadan istifade etmek isteyenleri kınıyorum . Dü ; n saat 09 . 00 uç ; ağı ile ö ; nemli bir konu ile ilgili Ankara ' ya gittim . 15 . 30 ' da tekrar Ankara ' dan İstanbul ' a geldim . Bosna ' ya gittiğim yalan . Bunların siyasi hayatı zaten bö ; yle gelişti . Acılı gü ; n . Gelin destek olun . Eğer bir ö ; neriniz varsa yardımcı olunuz . Buradan siyaset yaparak rant bekleyenleri kınıyorum ' dedi .

Topbaş , meteoroloji yetkililerinin Cuma gü ; nü ; daha yoğun bir yağış geleceği yö ; nü ; nde tahminde bulunduğunu belirterek , ' İnşallah Cuma gü ; nü ; yoğun yağış olmamasını diliyorum . Doğayı ciddi tahrip ettik . Son 80 yılın en bü ; yü ; k yağışının birkaç ; saatte İstanbul ' a dü ; şmesi karşısında yapacak bir şey kalmıyor . Bu gibi hallerde insanoğlu ç ; aresiz kalıyor . Ç ; evreye ve doğaya saygılı olmak zorundayız . İklim değişikliklerinin getirdiği bir sıkıntıyı beraber yaşıyoruz ' diye konuştu .

Başından bugü ; ne kadar bü ; tü ; n yö ; netimlerde bulunanların hataları olduğunu belirten Kadir Topbaş , yaraların hep birlikte sarılacağını sö ; yledi . Kadir Topbaş , ' Maddi hasarlar ciddi ö ; lç ; ekte . Acı tablolar gö ; rdü ; k . Bunun karşısında el ele vereceğiz . Tabii ki ö ; lenleri geri getiremeyeceğiz . İnşallah daha sıkıntılı gü ; nler bizi beklemez . Şiddetli yağışta 10 dakikada dere yatakları 3 metre yü ; kseliyorsa , insanoğlu olarak bunun karşısında ne kadar durabilirsiniz . Doğru yerlerde doğru yapılar yapmak gerekiyor . Aniden bastıran bu yağış , birden sele dö ; nü ; şen bu afet sizi bir yerde yakalayabiliyor ve hayatınıza mal olabiliyor ' aç ; ıklamasında bulundu .