Sözleşmelilere tayin ve nakil müjdesi

Sağlık Bakanlığı, sözleşmeli personelin eş durumu tayin taleplerini Eylül ayı içinde alacak.

Sözleşmelilere tayin ve nakil müjdesi
 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile gö ; rü ; şen Sağlık-Sen yö ; neticileri , eş durumu nedeniyle tayin bekleyen 4/B ' lilerin başvurularının ö ; nü ; mü ; zdeki gü ; nlerde alınmaya başlanacağını duyurdu . Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaç ; ar , becayiş ve sağlık mazereti tayininden sonra , 2010 Haziran ayında yapılması ö ; ngö ; rü ; len eş durumu tayini başvurularının da bu ay iç ; inde alınmasını sağladıklarını sö ; yledi .
Kaç ; ar , sö ; zleşmeli personeli ç ; akılı kadro konumundan kurtaracak ö ; nemli ç ; alışmalar da yü ; rü ; ttü ; klerini kaydetti . Sağlık-Sen Başkanı , eş durumu tayini bekleyen 4/B ' lilerin başvurularının Eylü ; l ayı iç ; inde , 4924 kapsamında ç ; alışanların eş ve mazeret tayini başvurularının ise 2010 Ocak ayı iç ; inde alınacağını aç ; ıkladı . Bakan Akdağ ' a , Bakanlığa personel alımı ö ; ncesinde sö ; zleşmeli personele nakil hakkı tanınması talebiyle gittiklerini belirten Kaç ; ar , ' Bu talebimiz ü ; zerinde Sağlık Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı ç ; alışmaktadır . Nakil hakkının ö ; nü ; nde herhangi bir yasal engel bulunmuyor . Bakanlığın destek verdiği nakil hakkının gerç ; ekleşmesi halinde sö ; zleşmeli personeli ç ; akılı kadro konumundan kurtarmaya dö ; nü ; k ö ; nemli bir adım atılmış olacaktır . ' dedi .
Sağlık-Sen olarak sö ; zleşmeli-kadrolu ayrımını ortadan kaldırma mü ; cadelesi verdiklerinin altını ç ; izen Kaç ; ar , aç ; ıklamasında şunları kaydetti : ' Sö ; zleşmeli personel sorunları toplu gö ; rü ; şme masasında da , hukuksal alanda da , eylemlerimizde de ö ; ncelikli konumuz olmuştur . Sö ; zleşmeli personel mevzuatını tek ç ; atı altında toplayan ve kadrolularla aynı hakları iç ; eren yasa taslağı da ö ; nemsediğimiz ve yakın zamanda sonuç ; almayı beklediğimiz bir ç ; alışmadır . Biz sorunlardan nemalanan değil ç ; ö ; zü ; m arayan bir sendikayız . Eş ve sağlık mazereti tayin hakkı da , becayiş hakkı da nakil hakkı da bu arayışımızın yansımasıdır . '