Taksicilerden yolcu karşılama ambargosu

Karadeniz Teknik Üniversitesi'ne (KTÜ) kayıt yaptırmak için gelen arkadaşlarını karşılamak için terminale gelen öğrencilerin taksiciler tarafından engellendiği iddia edildi.

Taksicilerden yolcu karşılama ambargosu
 

' Ekmekleri ile oynandığı ' iddiasıyla bir ö ; ğrenciye yumruk atan , diğer ö ; ğrencilere de hakaret eden taksicilerin , misafirlerini karşılayan vatandaşları otobü ; slere yaklaştırmadığı belirtildi .

KTÜ ; ' de okuduğunu sö ; yleyen ve ismini vermek istemeyen bir ö ; ğrenci , ü ; niversiteyi yeni kazanan arkadaşlarını karşılamak iç ; in gittiği şehir terminalinde , taksicilerin hakaretlerine maruz kaldığını savundu .

Taksicilerin arkadaşını karşılayan bir başka ö ; ğrenciye de yumruk attığını ileri sü ; ren ö ; ğrenci , olayla ilgili şunları anlattı : ' Ü ; niversite kayıtları başladığı iç ; in KTÜ ; ' yü ; kazanan arkadaşımı karşılamak iç ; in terminale gittim . Benim gibi arkadaşlarını karşılayan bazı kişiler de vardı . Bu esnada yanımıza gelen taksiciler , bir daha otobü ; slerin yanına gelip yolcu karşılamayacağımızı sö ; yledi . Gerekç ; e olarak da arkadaşlarımızı araç ; larımızla gö ; tü ; rdü ; ğü ; mü ; z iç ; in kendilerinin ' iş yapamaması ' olarak gö ; sterdiler . Yaşanan tartışmada bir kişi darp edildi . Bizlere de kü ; fü ; r ettiler . '

Taksicilerin , ' bir daha otobü ; slere yaklaşırsanız sorumlusu biz olmayız ' şeklinde tehditler savurduklarını ifade eden ö ; ğrenci , ' Herkes kendi yakınını ya da arkadaşını karşılıyor . Gideceği yere nasıl gideceğine de kendisi karar verir . Arabaya ihtiyacı olan binecekse taksiye biner . Bizler kendi arkadaşlarımızı terminalde karşılayamayacak mıyız? Bu nasıl bir anlayıştır? ' şeklinde tepkisini dile getirdi .

Ö ; te yandan , ö ; ğrencilerle taksiciler arasında yaşanan gerginlik sonrası durumun polise bildirildiği , ancak polislerin yapacak bir şeylerinin olmadığını sö ; yledikleri iddia edildi .

Emniyet yetkilileri , yaşanan tartışma nedeniyle olay yerine ekip gö ; nderildiğini , ancak şikâ ; yetç ; i olan kimsenin ç ; ıkmadığı bilgisini verdi .

Taksicilerin terminalde bö ; yle bir şey yapma haklarının bulanmadığını vurgu yapan yetkililer , mağdur olduğunu iddia edenlerin şikâ ; yeti halinde gerekli işlemin yapılacağını belirtti .