Öğrencilere terör uyarısı

Erzurum'da üniversite kayıtları sırasında sivil polisler, terör ve illegal oluşumlara karşı uyarıcı broşürler dağıtarak öğrencileri bilgilendiriyor.

Öğrencilere terör uyarısı
 

İstatistiklere gö ; re terö ; r ö ; rgü ; tlerinin ö ; zellikle genç ; nesil ve ü ; niversite ö ; ğrencilerini hedef aldıklarının saptanması ü ; zerine Emniyet Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ekipleri harekete geç ; ti .
Ö ; ğrencilere dağıtılan broşü ; rlerde şu bilgilere yer verildi : ' Bildiğiniz gibi , ü ; lkemizde terö ; rden hepiniz zarar gö ; rmektesiniz . Sizlerden zorla toplanan paralar daha sonra kirli emellerine nail olmak isteyenler tarafından silah-mermi haline dö ; nü ; ştü ; rü ; lerek yine sizlere karşı kullanılmaktadır . Aile , yakın ve hemşerileriniz arasında mutlaka terö ; re kurban gitmiş olanlar vardır . İşte bunların ö ; nlenmesi yurt iç ; inde olduğu gibi , yurtdışından da sizlerin olaylara hassasiyetle yaklaşmanız neticesinde olacaktır . Hepinizin bildiği gibi ö ; nemli mesafeler alınmıştır . En kısa zamanda kö ; kü ; nden kazınacaktır . Ü ; lkelerarası gerç ; ekleştirilen işbirliğine sizlerin de katkıları sonucu kesin neticeler alınacaktır . Bir avuç ; kadar kalan yasadışı mihraklar sizin yardımlarınızla en kısa zamanda ç ; ö ; kertilecektir . Kendi Ü ; lkemizin menfaatleri iç ; in ç ; alışalım . Oyuna gelmeyelim . Terö ; r ö ; rgü ; tleri , ideolojileri uğruna militanlarını ö ; lmeye hazır hale getirebilmek iç ; in , o kimsenin kişiliğini bedeninden ayırmaktadır . Diğer bir ifadeyle , onun kendi gerç ; ek kişiliğine sahip olmasını ö ; nlemektedir . Unutulmamalıdır ki , terö ; r ö ; rgü ; tlerinin en bü ; yü ; k kaynağı insandır . Kendisine hedef olarak genç ; kesimi seç ; en terö ; r ö ; rgü ; tleri , ö ; zellikle lise ve ü ; niversite ç ; ağındaki genç ; leri hain emelleri doğrultusunda terö ; rist eylemlere yö ; neltme amacı taşımaktadır . Kendi geleceğin iç ; in ü ; lkenin geleceğine sahip ç ; ık ve bu halinle yeryü ; zü ; nde nefretin değil , sevginin temsilcisi ol . Bildiğiniz gibi ü ; niversiteler , toplumların huzur ve mutluluğu iç ; in bilginin ü ; retilmesini , yayılmasını ve kullanılmasını sağlayan kurumlardır . Ü ; niversiteler ; bu işlevleri yerine getirirken toplumumuzun kü ; ltü ; r mirasını tanımanızda ve yaratıcılığınızı geliştirmenizde yardımcı olacaktır . Coğrafi konum olarak Dü ; nyanın en kritik bö ; lgelerinden birinde bulunan ü ; lkemizin , karşılaştığı ö ; nemli sorunlardan biri de terö ; rizmdir . Terö ; rizmin amacı , ü ; lkeleri siyasi , ekonomik , kü ; ltü ; rel ve askeri yö ; nden zayıflatmaktır . Ü ; lkemizdeki terö ; r ö ; rgü ; tleri ; iç ; ve dış kaynaklardan destek alarak ü ; niversitelerimizdeki genç ; leri kendi amaç ; ları doğrultusunda insan kaynağı olarak kullanmaya ç ; alışmaktadır . Bu nedenle , terö ; r ö ; rgü ; tlerinin eleman kazanmaya yö ; nelik ç ; alışmalarına karşı dikkatli olmanızda yarar vardır .

Ü ; NİVERSİTELİ ARKADAŞ , TERÖ ; R Ö ; RGÜ ; TLERİNİN SİNSİ PLANLARINA KARŞI UYANIK OL

&ldquo ; Ü ; niversitelerimize sızan terö ; r ö ; rgü ; tü ; mensupları aklını ç ; elmek istedikleri kişinin ö ; ncelikle aile yapısı , zaafları , arkadaşları ve gelir dü ; zeyi hakkında bilgi toplamaktadırlar . Gerekli bilgi toplandıktan sonra insan psikolojisinin bazı dinamiklerini kullanarak harekete geç ; en ö ; rgü ; t militanları , hedef seç ; tikleri kişi ile gerekli diyalogu sağlamaya ç ; alışırlar . Bunun iç ; in , arkadaş toplantıları , sinema ve konser davetleri , ekonomik sıkıntıdaysa burs , kalacak yer ve kitap temini gibi bir takım insani yaklaşım yö ; ntemlerini kullanmaktadırlar . Ö ; rgü ; te kazanılması planlanan kişi , kurulan bu sıcak diyalogdan sonra gö ; rü ; nü ; şte kendini olduğu gibi kabul ederek değer veren , senaryosu , sahnesi ve oyuncuları ö ; nceden planlanmış bir grubun iç ; erisine ç ; ekilmektedir . İnsan psikolojisinden istifade ile grubun iç ; indeki bireye gruptaki militanlarca genelde aynı yayınevine ve yazarlara ait kitap , gazete ve dergiler okutturulmaya başlanır . Ç ; ü ; nkü ; , davranışların gö ; rü ; nmez dü ; nyası dü ; şü ; ncelerdir . Dü ; şü ; nceler ü ; zerinde yapılan etki , davranışlar ü ; zerinde yapılmış demektir . Dü ; şü ; nceleri , ö ; rgü ; tü ; n hayat felsefesi doğrultusunda beslenen bir kişi ister istemez , grup psikolojisinin de etkisiyle ö ; rgü ; tü ; n arzuladığı istikamette davranışlarda bulunmaya başlar . Bir sonraki aşamada ise , ö ; rgü ; t militanları , kişiyi silahlı eylemlere hazırlamak amacıyla , bildiri dağıtma , afiş asma , yasadışı miting , toplantı ve gö ; sterilere katılma gibi faaliyetlerde gö ; revlendirmektedir . Tü ; m bunlarla birlikte kişiyi gü ; venlik kuvvetleriyle de karşı karşıya getirerek , hissedeceği suç ; luluk duygusunu kullanıp , iç ; inde yaşadığı toplumla hatta ailesiyle bağlarını koparmaya ç ; alışmaktadır . Bu aşamalardan adım adım geç ; irilen bir kişi artık , silahlı eylemlere yö ; neltilerek ö ; rgü ; tü ; n kirli emellerinde kullandığı , yü ; reği kin ve nefretle doldurulmuş bir robot haline getirilmektedir . &rdquo ;