Bu içecekleri içmeyin!

İsveç'te yapılan bir araştırma; gazlı ve şekerli içeceklerin karaciğere alkol kadar zarar verdiğini ortaya çıkardı.

Bu içecekleri içmeyin!
 

İsveç ; ' te yapılan bir araştırma ; gazlı ve şekerli iç ; eceklerin karaciğere alkol kadar zarar verdiğini ortaya ç ; ıkardı .

Linkö ; ping Ü ; niversitesi Hastanesi Karaciğer Hastalıkları Uzmanı Stergios Kechagias , iç ; eceklerde bulunan frü ; ktozun karaciğer yağlanmasına neden olduğunu ve bunun da siroz ve kansere yol aç ; tığını sö ; yledi . Kechagias , gazlı ve şekerli iç ; eceklerin yanı sıra meyve şekerleri ile tatlandırılmış meyve suları ve enerji iç ; eceklerinin de siroz hastalığı riskini yü ; zde 10 oranında artırdığını aç ; ıkladı . İç ; eceklerde şeker yerine kullanılan mısır şurubu , frü ; ktoz ve kimyasal tatlandırıcıların karaciğere alkolü ; n verdiği kadar zarar verdiği belirtildi .

Gazlı iç ; eceklerin obezite , diyabet , diş ç ; ü ; rü ; mesi , kemik sorunları , beslenme bozuklukları , kalp hastalığı , gıda bağımlılığı ve nö ; rolojik sorunlar gibi rahatsızlıklara da yol aç ; tığı ifade edildi . Vü ; cuttaki yü ; ksek asit oranının en ç ; ok diş ve kemiklere zarar verdiğini belirten İsveç ; li uzmanlar , diş problemlerinin dolaşım ve sindirim sistemlerindeki birç ; ok sorunun kaynağı olduğunu kaydetti .