Bekarlığa değil evliliğe veda partisi oldu!

İzmir'de 27 yaşındaki M.K., evlilik öncesi bekarlığa veda partisi vereceğini söyleyen 23 yaşındaki gelin adayı S.R.'yi, eski sevgilisiyle evde bastı. Ertesi gün soluğu adliyede alan M.K., resmi nikahları önceden kıyılan S.R.'den boşanmak istediğini söyleyip 30 bin TL tazminat istedi.

Bekarlığa değil evliliğe veda partisi oldu!
 

İzmir ' de ö ; zel bir şirkette klima ustası olarak ç ; alışan M . K . , internet ortamında tanıştığı ve yaklaşık 8 ay konuştuğu sekreter S . R . ile evlenmeye karar verdi . Ö ; nce resmi nikahı kıyan M . K . ve S . R . , izin gü ; nlerine gö ; re salonda dü ; ğü ; n yapmaya karar verdi . Dü ; ğü ; n iç ; in bü ; tü ; n hazırlıkları yapan , evini hazırlayan , gelinlik ve damatlıklarını alan , davetiyeler gö ; nderen genç ; ç ; ift , akradaşlarına ayrı ayrı bekarlığı veda partisi vermeyi planladı . M . K . kendi evinde , S . R . de kendi evinde dü ; ğü ; nden bir gü ; n ö ; ncesi veda partisi verme konusunda anlaştı .

M . K . ç ; oğu bekar olan erkek arkadaşlarını ç ; ağırarak evde veda partisi verdi . Gecenin ilerleyen saatlerinde M . K arkadaşı R . T . ' yle kendi partileri bitince gelinin veda partisine uğramaya , iç ; eri giremeseler de nasıl eğlendiklerini gö ; rmeye karar verdi . İki arkadaş meyve sepeti ve ç ; iç ; ek alarak Şirinyer ' de S . R . ' nin bekarlığa veda partisi verdiği eve gitti . M . K . ' nin daha sonra mahkemeye sunduğu boşanma dilekç ; esindeki anlatımına gö ; re evde ışık olmamasına rağmen , zaman zaman ses geldiği dikkat ç ; ekti . Seslerden şü ; phelenen M . K . kapının zilini ç ; aldı . Kapıyı gelin adayı S . R . gecelikle aç ; tı . Partinin erken bittiğini ve uyuduğunu sö ; yleyen S . R . ' ye inanmayan M . K . , zorla iç ; eri girdiğinde oturma odasında S . R . ' nin daha ö ; nce kendisine sö ; zettiği eski sevgilisi K . Z . ' yi ç ; ıplak halde otururken buldu .

M . K . ö ; fkeyle S . R . ' ye bir tokat atarken , arkadaşının araya girmesiyle evi terkedip , ertesi sabah da soluğu avukatının yanında aldı . Aynı gü ; n İzmir Aile Mahkemesi ' ne aslında hiç ; birarada oturmadığı eşinden boşanmak iç ; in dilekç ; e veren M . K . yaşadıklarını ayrıntılı şekilde anlattı . M . K . , dü ; ğü ; nü ; iptal edip , davetiye gö ; nderdiği eş ve dostlarını tek tek arayarak , bu durumu anlatmak zorunda kaldığını belirtti . Kağıt ü ; zerinde eşi gö ; rü ; nen ancak gerç ; ek anlamda eş olmadan kendisini aldattığını ö ; ne sü ; rdü ; ğü ; S . R . ' den boşanma istediğini bildiren M . K . , yaşadıkları yü ; zü ; nden psikolojik yardım aldığını da belirtti .

M . K . , avukatı aracılığıyla aç ; tığı davada , boşanmak istediği eşi S . R . ' nin , kendisine boşa yaptırdığı dü ; ğü ; n masraflarından dolayı 15 bin TL maddi ve yaşattığı manevi ç ; ö ; kü ; ntü ; den dolayı da 15 bin TL manevi olmak ü ; zere toplam 30 bin TL tazminat da istedi .

SUÇ ; LAMAYI KABUL ETMEDİ

Gelin S . R , ise o gece evinde eski sevgilisinin olduğunu , ancak olayın tamamen yanlış anlaşıldığını iddia etti , ' Veda partisinde , ortak arkadaşlarımız fazla olduğu iç ; in o da davet etmememe rağmen partiye gelmişti . Zaten partide bir tek o değil başka erkek arkadaşlarım da vardı . Beni evliliğimden ö ; tü ; rü ; davetsiz de olsa kutlamaya gelen insana , bü ; tü ; n herkese buyurun derken git demeyi hiç ; dü ; şü ; nmedim . Boşanma davası aç ; an eşim , ö ; kü ; zü ; n altında buzağı arıyor ' dedi .

S . R . ' nin eski sevgilisi K . Z de , eski sevgilisine destek oldu . K . Z , yaşanan olaydan dolayı eski sevgilisinin hayatını altü ; st ettiği iç ; in ç ; ok pişman olduğunu belirtti . Damadın durumu yanlış anladığını , S . R . ile aralarında bir şey olmadığını , arkadaşlıklarının sü ; rdü ; ğü ; nü ; ö ; ne sü ; rdü ; .

BOŞANDILAR

Henü ; z aynı evi paylaşamadan kendilerini mahkemede bulan S . R ve M . K . , geç ; en hafta sessiz , sedasız , anlaşarak boşandı . Avukatları aracılığıyla hazırlanan protokole imza atan S . R ve M . K . , aynı ç ; atı altında yaşayamadan evliliklerini bitirdi . S . R . ve M . K . , hakime anlaşmalı boşanma kararı aldıklarını , evlilik ö ; ncesi alınan malların paylaşımı konusunda anlaştıklarını ve birbirlerinden tazminat ve nafaka talep etmediklerini bildirdi . İzmir Aile Mahkemesi ' nde gö ; rü ; len ö ; zel duruşmalı davada , boşanmak iç ; in anlaştıklarını belirttikleri protokol de mahkemeye sunuldu .

Hakimin sorusu ü ; zerine , S . R ve M . K , sö ; zlü ; olarak da boşanma konusunda yapmış oldukları anlaşmayı ö ; zgü ; r iradeleriyle imzaladıklarını ve kabul ettiklerini belirtti . Hakim , ç ; iftin boşanmalarına karar verdi .